Home > #Hoofdnieuws > 2017…voor Filip Dewulf en Veronique Collie

2017…voor Filip Dewulf en Veronique Collie

Filip Dewulf en Veronique Collie uit Oostende rijden sinds 2015 samen het Vlaams rittensportkampioenschap in de klasse recreatie. De ritten bestaan uit een roadbook met bol-pijl situaties en ingetekende lijn op een kaart. Onderweg dienen controleletters/cijfers of stempelcontroles genoteerd te worden. Per verkeerd genoteerde controleletter of gemiste controle, krijg je strafpunten evenals op de afgelegde tijd en afstand. Diegenen met de minste strafpunten, winnen de rit.

De moeilijkheid van de ritten zit in het feit dat je zeker correct moet rijden en alle letters moet noteren. Ikzelf ben de piloot in de auto en moet de letters zien en doorgeven aan Veronique, die ze als copiloot dient te noteren”, geeft Filip mee. “En goed luisteren naar de copiloot”, vult Veronique aan, “wat hij niet altijd doet”, zegt ze met een strenge blik. “Ik ben op dat moment baas in de auto”, gaat Veronique verder. “In Wervik zette Filip mij aan het twijfelen bij een situatie, nochtans had ik het bij het rechte eind. Hierdoor verloren wij tijd in de rit, maar toch haalden wij die op en wonnen wij de Gapersrit, wat voor ons de weg naar de titel opende.

Inderdaad, stralende gezichten. Filip rijdt al sinds 2009 deze discipline en is maar wat tevreden om dit jaar een eerste algemene zege in een rit te behalen en daarnaast met de hoogste beker naar huis te mogen. Voorheen waren altijd ereplaatsen zijn ding, ook in de kampioenschappen. Voor Veronique komt naast de VAS-titel ook nog eens de damestrofee in West-Vlaanderen mee naar Oostende. Voor haar is het trouwens het 3de jaar op rij dat zij deze trofee binnenhaalt. Ze is hier dan ook erg trots op.

In 2018 hoopt het duo het succesverhaal verder te zetten. Het kampioenschap start al op 5 januari. “Wij hebben nu een VAS-titel, deze bevestigen en de West-Vlaamse 1ste plaats pakken in 2018 moet de uitdaging zijn”, geeft Filip nog mee. “Alleen als je naar je copiloot luistert !”, grapt Veronique.