Home > Circuit > In een notendop: Indycars seizoen 2018

In een notendop: Indycars seizoen 2018

Carlin naar Indycars

Het Carlin team, gekend op de scene van de eenzitters, gaat naar de Indycars. Het team van Trevor Carlin was al aan de slag bij de Indy Lights en gaat nu in de topklasse meespelen. Max Chilton en Charlie Kimball zullen de bolide met Chevrolet motor besturen. Beide rijders waren vroeger al aan de slag voor Carlin, Chilton in de F3, GP2 en Indy Lights, Kimball in de F3 en World Series by Renault.

Indycars transfertcaroussel

  • Jack Harvey zal zijn tijd in de IndyCar 2018 doorbrengen bij het Il team Shank, in een samenwerkingsrol met Schmidt Racing . Deelnames in St. Petersburg, Long Beach, Indy 500, Mid-Ohio, Portland en Sonoma staan al op het programma met de Honda motor en sponsor SiriusXM, een keten van satellietradio’s.
  • Tristan Gommendy verloor zijn Indy 500 zitje bij datzelfde Schmidt nadat het project onder leiding van ex Lola F1 manager Didier Calmels in het water viel voor de Fransman.
  • Bryan Herta gaat verder met team Andretti. Herta bezit nog steeds het startnummer 98 en geeft dit nu aan Marco Andretti. Dat betekent dat Alexander Rossi van de nummer 98 verhuist naar de bolide met nummer 27. In Amerikaanse races is het gewoonte dat niet de rijder de titularis is van een deelname, maar wel het wagennummer.
  • James Hinchcliffe testte als eerste de nieuwe “aerokit” op de piste van Phoenix.

 

(foto: carlin)

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken