Home > F1 > Dan toch geen Kubica in F1, maar in DTM?

Dan toch geen Kubica in F1, maar in DTM?

Het lijkt er op dat Robert Kubica zijn F1 droom zal mogen opbergen. Williams zou hebben gekozen voor de Rus Sergey Sirotkin (foto). Volgens geruchten zou Sirotkin hebben overtuigd door zijn beter begrip van de werking van de Pirelli banden tijdens de tests op Abu Dhabi. Een ander overtuigend argument zou het valiesje zijn geweest waarin hij naar verluidt 12 miljoen euro had meegebracht, geld van zijn sponsor SMP, de organisatie van de rijke bankheer Boris Rotenberg.

Sirotkin, een 22-jarige Moskoviet, werd in 2011 Europees kampioen in de Formula Abarth, passeerde via F3 en World Series en is sinds 2015 aan de slag in de GP2/F2. Hij mocht ook al bij diverse gelegenheden opdraven als vrijdagrijder in de F1 voor Renault.

Robert Kubica zou een andere richting kunnen opgaan. Er zijn wat plaatsjes vrij binnen de DTM en de Pool zou daarin een rol als officieel Mercedes rijder ambiëren.

(foto: fiaformula2)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?