Home > F1 > Honda herstructureert. Hasegawa out.

Honda herstructureert. Hasegawa out.

Yusuke Hasegawa zal in 2018 niet de baas van het F1 Project van Honda. In het licht van de nieuwe samenwerking van Honda met Toro Rosso wordt hij vervangen door een duo: Toyoharu Tanabe en Yasuaki Asaki.

Dat werd gisteren bekendgemaakt door de Japanse autogigant. Asaki heeft de verantwoordelijkheid over de R&D afdeling voor de ontwikkeling van de motoren, terwijl Tanabe een functie als technisch directeur zal invullen en de operaties zal leiden ter plaatse, tijdens de raceweekends. Een algemene “baas” van het F1 Project zal er dus niet meer zijn.

Katsuhide Moriyama (communicatieverantwoordelijke voor de Honda Motor Co. legt uit:
In het verleden moest de baas van het F1 Project zowel de technische verantwoordelijkheid opnemen als de leidng van het team ter plaatse tijdens de wedstrijdweekends. Door deze rol te splitsen zal het team dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van de motor in het R&D departement, alsook ons team ter plaatse sneller kunnen reageren. Honda wil ervoor zorgen dat de fans zonder verder uitstel de Toro Rosso-Honda aan de top van de competitie zullen te zien krijgen!
( hondaworld/youtube)
You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?