Home > #Hoofdnieuws > BMW Racing Cups gaan 2018 hoopvol tegemoet

BMW Racing Cups gaan 2018 hoopvol tegemoet

Onder het motto “we are racing” huldigden de BMW Racing Cups deze week de laureaten van het afgelopen seizoen 2017. De plechtigheid vond plaats in First Kart ‘Inn te Machelen en voor de gelegenheid konden de rijders, maar ook de andere leden van de teams het in een karting GP tegen elkaar opnemen. Ambiance verzekerd dus! Naast huldigingen en sportplezier, was er ook plaats voor een vooruitblik op wat nu al een mooi seizoen 2018 lijkt te worden.

Van thuis uit

Autosport is vandaag niet alleen meer voorbehouden aan racers op… een echt circuit. Dankzij de schitterende hightech gametechnologie kunnen de jonge en minder jonge talenten aan een echt kampioenschap deelnemen zonder de huiskamer te verlaten. De BMW Virtual Racing Cup biedt de kans om de raceskills aan te scherpen en de winnaar van deze Cup wordt beloond met een testdag in een echte BMW Clubsport Trophy. Dit jaar viel die eer te beurt aan Julien Schein. Hij haalde het voor Lorenzo Gualtieri en Nelson De Bruijn.

Maar ook op circuit

In de BMW Clubsport Trophy komen onze kampioenen dit seizoen uit Nederland. Het sympathieke duo Eric Sliphorst en Carlo Izelaar stuurde de bolide van Offenga Racing naar de titel, voor GD Sport met de kampioenen van vorig jaar, met name vader en zoon Giovanni en Luigi Donniacuo, bijgestaan door Junior-kampioen Benoit Philips. De derde plaats was weggelegd voor Steven Dewulf, die ook de kleuren van een Nederlands team verdedigde, met name Van der Horst.

Nog internationale kampioenen

In de BMW M235i Racing Cup draaide 2017 op een familieonderonsje uit, met de broers Recep en Hakan Sari van Gamsiz Motorsport voor vader en zoon Denys en Emilien Buffet van DBJE Racing. Het podium kreeg nog meer internationale allure, met de Duitser Torsten Kratz, de Noor Oskar Sandberg en de Zuid-Afrikaan Matthew Swaenepoel voor het Duitse Sorg Rennsport.

En morgen?

De talrijke aanwezigen konden ook al een blik werpen op de plannen voor het nieuwe seizoen 2018. Ook dan staan vele uren raceplezier met betrouwbaar en gelijkwaardig materiaal weer centraal.

De BMW Clubsport Trophy, die in 2012 het licht zag, zal ook in 2018 de perfecte basis vormen voor de jonge wolven of de gentlemen drivers die de eerste stappen in de autosport willen zetten. Het blijft echt racen met de achterwielaangedreven bolides, die relatief dicht bij een seriewagen staan, maar wel beantwoorden aan strenge veiligheidsvoorwaarden. De auto’s zijn ook met fantastische remmen uitgerust en hebben een zeer goede weglegging. Kortom, een niet te versmaden cocktail.

 

Met de BMW M235i Racing Cup treden de rijders toe tot de wereld van BMW Motorsport Customer Racing en het staat buiten kijf dat ook in hun vierde jaar deze wagens nog niets van hun aantrekkingskracht verloren hebben.

Met nieuwe klasse

Verder wordt er achter de schermen aan een derde klasse gewerkt. Deze nieuwe klasse, met dezelfde principes van gelijkwaardige wagens, staat open voor bestaande BMW Cup-klassen of series. Waarom?

Regelmatig krijgt de organisatie de aanvraag van eigenaars met bestaande wagens, ook uit het buitenland, om te kunnen deelnemen aan onze series”, legt promotor Jan Horemans uit. “Met de oprichting van een nieuwe klasse kunnen we een antwoord bieden op deze vele vragen, op voorwaarde dat de wagens uiteraard aan specifieke reglementen voldoen zoals bvb. de seriewagenklasses uit de VLN of andere bestaande BMW cups. In onze sterke BMW community zal er ook in de omgekeerde richting gewerkt worden aan verplaatsingen waar wij dan weer de gasten zijn, zoals het dit jaar met de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup reeds het geval was in een 500 kilometer wedstrijd op het Nürburgring GP circuit. We voeren vandaag al gesprekken met organisatoren van wedstrijden in Engeland.

Het Beierse automerk heeft altijd al een specifieke band gehad met wat velen het mooiste GP F1 circuit ter wereld noemen, Spa-Francorchamps. De promotoren hebben hier dan ook oog en oor voor en in 2018 staan er niet minder dan vier afspraken in Spa-Francorchamps op de kalender, naast twee afspraken op Circuit Zolder.

De wedstrijden zijn mooi gespreid en laten ruimte voor een eventuele extra uitstap naar de 24 Hours of Zolder.

(persbericht)

Voorlopige kalender

14-15 april                  Spa 400

mei/juni tba                 Spa

7-8 juli                         Spa 200

september tba            Zolder

6-7 oktober                 Spa 200

27-28 oktober             Zolder 200