Home > Rally > BRC > Spa rally blikt vooruit

Spa rally blikt vooruit

Hetzelfde geldt voor alle sporten: het seizoen is amper voorbij of er wordt al druk gepraat over het volgende. Het Belgian Rally Championship is geen uitzondering. 2018 begint voor hen zoals gewoonlijk in Hesbaye en gaat verder in de streek van Spa.

De Herock Spa Rally die doorgaat op 9 en 10 maart, wordt opnieuw “the place to be” voor zowel deelnemers aan het Belgian Rally Championship (BRC) en het Belgian Historic Rally Championship (HBRC) als voor de fans van regelmatigheid ( VHRS) die zullen kunnen concurreren in een ideale context.

In vergelijking met de editie van 2017 zal de DG Sport wedstrijd verschillende nieuwigheden introduceren. Het imposante podium blijft weliswaar in het centrum van de kuuroord stad, maar het parc fermé zal gesitueerd zijn in het park van Sept Heures en het assistentiepark zal georganiseerd worden op parking P1 van het circuit van Spa-Francorchamps : “Deze oplossing heeft verschillende voordelen”, merkt de organisatie op. “Het stadscentrum is niet langer geblokkeerd en de winkels blijven gewoon toegankelijk. Toch zal de “rally” sfeer verzekerd blijven in Spa dankzij het podium en het parc fermé waar de auto’s de nacht van vrijdag op zaterdag zullen doorbrengen. Aan de andere kant zullen de teams profiteren van alle benodigde ruimte om in optimale omstandigheden te werken in Spa-Francorchamps. ”

Vrijdag 9 maart om 14u00, zal op het Ardeense circuit de proloog doorgaan, voor de echte start van de wedstrijd in Spa in de late namiddag, waar toeschouwers de gelegenheid zullen krijgen om de auto’s te bewonderen en de piloten te ontmoeten in het park van Sept Heures. De deelnemers zullen dan tweemaal een reeks van twee speciale etappes rijden die bijzonder spectaculair en interessant zijn voor het publiek. Aan het einde van dit eerste luik van de wedstrijd komen de auto’s naar het podium in Spa alvorens naar het parc fermé te gaan waar ze de nacht zullen doorbrengen.

De volgende dag beginnen de deelnemers om 09u00 voor een lus van vijf speciale etappes die ze twee keer zullen afleggen. Zoals de traditie van de Herock Spa Rally het wil, zullen deze onderdelen van snelheid – of regelmaat voor VHRS – worden onderscheiden door hun natuurlijke en selectieve aard. Zeer gevarieerd, afwisselend “snel” op tamelijk brede wegen en bochtiger delen zodat alle voertuigen de kans zullen krijgen om zich te laten opmerken in de wedstrijd: “Dat is ons leitmotiv: wat voor voertuig het ook is – 4X4 , voorwielaandrijving, achterwielaandrijving, krachtig of … minder krachtig, recent of … minder recent – of wat de ervaring ook moge zijn, iedereen moet zich goed voelen in onze wedstrijd,” zeggen de organisatoren van het evenement. “We willen echt zaterdag om 18u30 uur bij het beoordelen van de resultaten van deze Herock Spa Rally 2018, dat alle deelnemers een glimlach op hun gezicht hebben en maar aan één ding denken : op naar de 2019 editie! “