Home > #Hoofdnieuws > Ugo De Wilde reageert na de RACB National Team finale

Ugo De Wilde reageert na de RACB National Team finale

Het moet iets vreemd geweest zijn, de keuze van de vertegenwoordiger voor het RACB National Team eenzitter… Negenmaal was Gilles Magnus de snelste en Ugo De Wilde klokte de twee overige beste chrono’s tijdens de finale selectie. Toch werden zij niet als vertegenwoordiger voor onze autosport uitgekozen. Voor zowel Magnus als De Wilde betekent dit ook een hypotheek op hun eenzittercarrière. Autosportwereld.be sprak kort na de vreemde finale in Bugatti met de snelle Brusselaar Ugo De Wilde.

Hoe bekijk je je eerste seizoen in de autosport?

“Met twee verschillende gevoelens. Het begin was moeilijk. Ik was net 14 geworden en ik moest alles ontdekken: uiteenlopende circuits zoals Monza of Pau, eenzitters die bijna 220 km/u halen, de data. Maar vanaf Magny-Cours, heb ik een knop omgedraaid en kwamen de resultaten wel. Ik heb drie podia behaald in vijf wedstrijden en ik heb er ook erg hard voor gevochten, met een mooie strijd op de piste, waarbij ik enkele malen tegenstanders met sterke inhaalmanoeuvres kon voorbijgaan.”

Wat was je hoogtepunt van het seizoen?

“Zonder twijfel mijn eerste podium in Barcelona in het weekend van de Blancpain Endurance. Ik viel in de armen van mijn ouders en mijn zus, die me stonden op te wachten. We keken daar al zo lang naar uit en ik wist ook dat zo’n resultaat nodig was om nog de middelen te vinden om verder te gaan met mijn carrière. Het was een bevrijding die ik met mijn familie kon delen. Xavier Siméon was er ook bij, onze vertegenwoordiger in de MotoGP in 2018 en hij kwam me feliciteren. Dit neem ik de rest van mijn leven mee.”

Wat ga je doen in 2018?

“Ik ga een aantal mensen van de RACB van antwoord dienen. Ik ben bijzonder ontgoocheld over de manier waarop de finale van het RNT stuurwiel is verlopen en ik wil revanche. Ik moet nu op zoek naar de nodige middelen om de titel in de Franse F4 te behalen. Ik denk dat ik tijdens de tweede helft van dit seizoen bewezen heb wat ik kan. Anders moet ik uitkijken naar andere mogelijkheden in functie van het budget. Blijkbaar heeft mijn vader al een idee…”