Home > #Hoofdnieuws > Joachim Wagemans TER2 Kampioen

Joachim Wagemans TER2 Kampioen

Joachim Wagemans heeft in het Italiaanse Montalcino dit weekend de eindzege veroverd in de TER2 Cup in het kader van de Tour European Rally, een Europese competitie in de rallysport die aan het groeien is. In de Tuscan Rewind werd de piloot uit Kapellen 2de in de R2-categorie, maar al voor de start was hij zeker van de eindzege in de TER2 Cup, zeg maar het Junior-kampioenschap. Die eindzege levert hem in 2018 een rally aan het stuur van een Hyundai i20 R5 op!

Tuscan Rewind

Joachim Wagemans reed dit weekend, samen met Erwin Mombaerts (zijn vaste copiloot François Geerlandt had al een tijdje toegezegd om de 6U van Kortrijk te rijden samen met Didier Duquesne), de Tuscan Rewind, een wedstrijd op onverhard in het schitterende Toscane. Op de snelle proeven werd hij tweede in de R2-categorie achter de Italiaanse specialist Jacopo Trevisani. “In elke wedstrijd van de Tour European Rally komen wel een aantal lokale specialisten aan de start, zodat het niveau van de wedstrijden best hoog ligt. In Toscane verloor ik tijdens de openingsdag een halve minuut in het stof van de deelnemer voor ons. Ik haalde hem met zijn Lancia Delta op elke proef in, waardoor ik altijd een tijdje in het stof moest rijden. Zaterdag hebben we onze opmars ingezet. Ik naderde tot op een handvol seconden voor de lange proef, maar op die proef brak een bout van de versnellingsbak, zodat ik de proef in tweede versnelling moest uitrijden. Uiteindelijk verloren we een kleine halve minuut en eindigen we op 20″ van de winnaar in R2. Maar, we hebben wel de Power Stage gewonnen met 8″ voorsprong. Die scratch was een erezaak, want ik heb dit jaar vijf keer de Power Stage gewonnen in mijn vijf deelnames!,” vertelt Joachim, die door de afwezigheid van de Deen Simon Vallentin Hansen zeker was van de eindzege in de TER2 Cup, het Junior-kampioenschap voor piloten jonger dan 26 jaar die een R2 besturen.

Hyundai i20 R5

Die eindzege levert Joachim volgend jaar een gratis wedstrijd op met een Hyundai i20 R5 van het Italiaanse HDMI-team. “De prijsuitreiking was een mooie ervaring. We kregen op het gala een miniatuur van de Hyundai i20 R5 in de kleuren van de Tour European Rally en voorzien van onze namen. Welke rally we met de R5 zullen rijden ligt nog niet helemaal vast, maar waarschijnlijk zal het een manche van het Italiaans kampioenschap zijn. Daar zullen we met twee wagens aan de start komen, want ook Giandomenico Basso, de laureaat van de TER, mag een wedstrijd met een i20 R5 rijden.”

JWR gaat internationaal

Joachim heeft samen met zijn papa Marc, het ganse JWR-team, zijn copiloten en zijn mecaniciens een prachtig seizoen beleefd in de Tour European Rally. “We hebben dit jaar zelf onze Peugeot 208 R2 geprepareerd in ons atelier in Kalmthout. We kochten voor de service een vrachtwagen die we hebben aangepast voor JWR, de naam van ons team. Mijn pa en ik, we haalden het gepaste rijbewijs en we hebben alle verplaatsingen zelf gedaan met onze servicetruck. Voor de Rally van Madeira waren we bijna drie weken onderweg! Maar, overal ontdekten we prachtige parcours en werden we heel gastvrij ontvangen. Toen we in Madeira van de baan gingen, kregen we steun van de lokale bevolking om de gepaste onderdelen te vinden en de auto ’s nachts weer klaar te stomen voor de volgende dag. Schitterende ervaringen! Ik wil dan ook alle partners, mijn copiloten, mecaniciens en iedereen die ons gesteund heeft, van harte bedanken om dit mogelijk te maken.”

(persbericht)