Home > #Hoofdnieuws > Nieuwe bereikbare Belgische merkencup gelanceerd: Ford Fiesta Cup ook in België

Nieuwe bereikbare Belgische merkencup gelanceerd: Ford Fiesta Cup ook in België

De afgelopen weken hebben een aantal gemotiveerde krachten uit de autosport de krachten gebundeld om een leegte in de Belgische autosport op te vullen. Hun doel: in 2018 weer een betaalbare Cup raceklasse in ons land van start laten gaan: de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium.

Er zal gereden worden met een circuitversie van de Ford Fiesta ST Line voorzien van een 1.0 liter Eco Boost motor met een vermogen van ca. 150PK en een gewicht van ca. 950 kilo. De verkoopprijs is vastgesteld op € 23.000,00 exclusief BTW. De wagen is voorzien van alle moderne veiligheidsvoorzieningen, waaronder een door Intrax ontwikkeld onderstel. Er wordt met slicks gereden. De bouw van de wagens gebeurt door bekende spelers uit de Benelux-racescène in samenwerking met Ford Performance Europe en M-Sport.

Voor het eerste seizoen bestaat de kalender uit vijf meetings, op onder meer Assen, Zolder en Spa- Francorchamps. Over zeer korte tijd wordt de definitieve kalender bekend gemaakt.

Er zullen per weekend twee sprintraces worden verreden over maximaal 30 minuten en vanzelfsprekend zijn er twee vrije trainingen van om en bij de 30 minuten en een kwalificatie van 20 minuten vooraf. Getracht wordt het programma zo veel mogelijk af te werken op zaterdag en zondag met het oog op schoolverplichtingen van mogelijk jonge rijders. Echter de Cup staat voor iedere gepassioneerde rijder of rijdster open…

Tegelijkertijd zal er door Nederlandse organisator een Ford Fiesta Sprint Cup in Nederland worden opgezet, in nauwe samenwerking met de Belgische Cup, met onder meer twee evenementen waren samen wordt geracet.