Home > Circuit > Even vergelijken: de Fiesta Cup in Nederland en België

Even vergelijken: de Fiesta Cup in Nederland en België

Nederland en België hebben er een raceklasse bij, een raceklasse voor met democratische budgetten, wat een perfecte opstapklasse kan worden voor jonge rijders naar andere competities.

De beide promotoren, met name Dick Van Elk in Nederland en Joost Custers in België, werken met hetzelfde product van dezelfde leveranciers, een Ford Fiesta ST Line voorzien van een 1.0 liter Eco Boost motor met een vermogen van ca. 150PK en een gewicht van ca. 950 kilo. Echter de Nederlanders mikken met de Cup voorlopig alleen op jonge rijders, terwijl de Belgen iedereen toelaten, met uitzondering, zo liet de organisatie weten, van professionele rijders. De Nederlanders zouden goed een maand eerder starten dan de Belgen, in concreto eind mei en begin juli.

Voorlopig is het wachten op meer nieuws, maar hoe dan ook opent dit initiatief de nodige perspectieven voor iedereen die geen honderdduizenden euro’s veil heeft, maar wel wil racen!