Home > Rally > Divers > GTC naar ééndaagse compacte toprally

GTC naar ééndaagse compacte toprally

Ruim voor de start van het rallyseizoen 2018 heeft de organisatie van de GTC Rally de grote lijnen van zijn editie 2018 al gepresenteerd. Ook in 2018 is de GTC Rally een van de grote rally’s van Nederland, al wordt de Brabantse klassieker voortaan op één dag verreden, met de befaamde ‘Nacht van Achtmaal” als beslissende finale.

“We organiseren de GTC Rally op één dag om het voor onze vrijwilligers werkbaar te houden, maar ook om kosten en tijd te besparen voor de deelnemers,” vertelt John Elst, de voorzitter van Stichting Autosport Zuid-West Brabant. “Alle ingrediënten die het succes vormen van de GTC Rally blijven behouden. We openen met een nieuwe superspecial, gevolgd door de klassementsproef in België, die verlengd zal worden. Daarna volgt de klassieker Rucphen-Klappenberg. ’s Avonds volgen drie lussen van twee proeven: Rijsbergen en natuurlijk de beroemde klassieker in Achtmaal. De finale wordt opnieuw in het donker afgewerkt en we krijgen een gezellige finish zaterdagavond…”

Sportief wordt er niet ingeboet op de kwaliteit of het niveau. De GTC Rally zal opnieuw 12 klassementsproeven tellen, goed voor 165 km tegen de klok. Het ritme zal erg hoog liggen, want de verbindingsritten blijven beperkt.

Breda International Airport

De GTC Rally, opnieuw een manche van de Europese FIA Benelux Rally Trophy, zal naar alle waarschijnlijkheid verhuizen naar een toplocatie die ongeziene mogelijkheden biedt: Breda International Airport. “We hebben in principe een akkoord met Breda International Airport, waar we alle moderne faciliteiten en de geschikte infrastructuur zullen vinden voor het rallycentrum, de perskamer, de genodigden en de toeschouwers,” aldus wedstrijdleider Ralf Herreijgers. “Het terrein biedt alle faciliteiten voor een ruim servicepark en we zouden er ook een prachtige superspecial kunnen organiseren.”

Noteer alvast de GTC Rally 2018 in je agenda op 14 juli 2018. En voor de teams: mis deze afspraak niet, want de afwezigen hebben altijd ongelijk!

(foto GTC – Kees Nouws)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50