Home > Rally > Divers > Guillaume de Mévius en Louis Louka in Franse rallye du Var

Guillaume de Mévius en Louis Louka in Franse rallye du Var

Guillaume de Mévius en Louis Louka zetten dit weekend hun leerschool met de Peugeot 208 T16 verder op de bochtige wegen van de Rallye du Var. Voor de vertegenwoordigers van het RACB National Team is dit een buitenkans om hun ervaring verder uit te breiden.

Na tijdens de laatste manche van het Belgisch rallykampioenschap indruk te hebben gemaakt trekken Guillaume de Mévius en Louis Louka nu naar het zuiden om er de finale van het Frans asfaltkampioenschap af te werken.

“Naar de Var om in de bergen te leren rijden”

Deze Rallye de Var is niet min”, stelt de Peugeot-rijder in de kleuren van het RACB National Team. “Het is een wedstrijd met heel wat chronoritten in de bergen. De wegen zijn er bochtig, soms ook heel smal. De verkenningen werden trouwens tegen een indrukwekkend tempo afgewerkt. Van woensdagochtend tot donderdagmiddag moesten we zeven verschillende klassementsproeven verkennen, waaronder die van Le Plan de la Tour, 32 kilometer!

Een parcours dat niets gemeen heeft met dat van Belgische rally’s.“Het draait en keert inderdaad wat meer”, glimlacht Guillaume. “Met Louis hebben we wat tijd nodig gehad om onze nota’s correct op te stellen. We moeten er uiteraard ook rekening mee houden dat die nota’s met deze Peugeot uit de R5-categorie sneller zullen worden aangekondigd dan toen we met een R2 reden.

Maar het duo trekt zonder enige druk naar de Franse wedstrijd. “We hebben geen precies resultaat voor ogen. Het doel is om dit type wedstrijd in de bergen onder de knie te krijgen en beetje bij beetje vooruitgang te boeken.

De Rallye du Var begint op vrijdag om 13 uur vanuit Sainte-Maxime. Tot 16u19 staan er drie chronoritten op het programma. Zaterdag krijgen de deelnemers zeven KP’s voorgeschoteld, tussen 7u45 et 15u35. Op zondag vallen er nog vier proeven te verhapstukken, tussen 5u30 en 10u30.