Home > Circuit > In een notendop: éénzitters met Norris, Gelael en Sirotkin

In een notendop: éénzitters met Norris, Gelael en Sirotkin

Lando Norris, de Europese F3 kampioen en McLaren testrijder, zou toch nog kunnen rijden in de Formule 2. Aanvankelijk werd er gedacht aan een scenario à la Vandoorne of Gasly, met een seizoen in de Japanse Super Formula. De terugkeer echter naar de F2 van het Engelse Carlin team herschudt de kaarten. Norris won in de F4 en de F3 races voor Carlin en zou dus ook voor de F2 kunnen kiezen. Een beslissing valt na zijn debuutrace, volgend weekend in Abu Dhabi waar Norris éénmalig zal rijden voor Campos.

De Indonesiër Sean Gelael heeft ondertussen wel zijn handtekening gezet onder een contract met het Italiaanse kampioenenteam Prema voor een seizoen 2018 in de F2.

Redelijk verrassend verschijnt de Rus Sergey Sirotkin bij Williams voor de Pirelli testdagen op Abu Dhabi, na afloop van het F1 seizoen volgende week. Of de Rus ergens in het vizier ligt bij Williams is onduidelijk. Over het algemeen werd aangenomen dat Sirotkin zijn heil buiten de F1 zou zoeken.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?