Home > #Hoofdnieuws > Neuville vicewereldkampioen, Miclotte wint WRC Trophy corijders

Neuville vicewereldkampioen, Miclotte wint WRC Trophy corijders

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/11/winneuville.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn vicewereldkampioen rally en dat voor de derde maal. Onze landgenoten wonnen de afsluitende WK-rally in Australië, meteen hun vierde zege van het seizoen, hun zesde uit hun WK-carrière. Ze stonden maar liefst 8 maal op het podium dit seizoen.

Na de lange proef van Bucca 16 leek Neuville het ’s ochtends in Australië nog even warm te krijgen, maar de Hyundai-rijder reageerde gevat en vergrootte in de volgende KP meten terug zijn voorsprong. Vervolgens ging zijn dichtste belager Jari-Matti Latvala op de verregende pistes van de baan en de strijd was gestreden. Neuville deed geen moeite meer in de Power Stage, die was voor wereldkampioen Sébastien Ogier, en de Belg won voor Ott Tänak (Ford) en teamgenoot Hayden Paddon. Ogier werd vierde, voor de winnaar van Wales, Elfyn Evans (Ford). Jourdan Serderidis en Fred Miclotte werden knap elfde, hun beste resultaat ooit in een WK-rally. Ze scoren ook hun eerste WK-punten! Miclotte is zo meteen ook zeker van de titel in de WRC Cup voor corijders, Serderidis was al zeker van winst sinds Wales.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Neuville was dan ook gelukkig na zijn zege: “Dit is een bijzondere zege die ik aan het hele team opdraag. Zij hebben heel het seizoen hard gewerkt. Het was niet makkelijk, maar ze gaven niet op en bedankt aan iedereen die zo’n fantastisch werk leverde. We worden inderdaad geen wereldkampioen, maar pakken hier wel de tweede plaats en dat is een motivatie voor het hele team. Het was trouwens een moeilijke finale en daarom ben ik zeker nog trotser op onze zege en het is een schitterende manier om het seizoen te beëindigen. We gaan nu even genieten alvorens naar volgend jaar te kijken.

Neuville wordt tweede in het WK, met 208 punten, 24 minder dan Ogier. Ott Tänak wordt derde met 191 punten, Latvala beste Toyota-rijder met 136 eenheden en Evans knap vijfde met 128.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/11/nev-ille3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]