Home > Moto > Internationaal > R.I.P. Dan Hegarty

R.I.P. Dan Hegarty

Een positieve tweede kwalificatie. Ging van 19de naar de 15de positie en de tijden zijn veel competitiever. Mijn dank aan het Top Gun Racing team voor hun harde werk, want de motor is nu veel makkelijker om te rijden“. Dat berichtte Dan Hegarty gisteren nog op zijn eigen pagina. Maar vanmorgen ging het mis in de motorrace van Macau. De 31-jarige Engelsman (afkomstig uit Nottingham) ging met de Honda tegen de rail in Fisherman’s Bend in de 6de ronde. Hij overleed bij de overbrenging naar het hospitaal. De race werd onmiddellijk stilgelegd.

Hegarty debuteerde in 2011 in het motorracen met een eerste deelname aan de TT race op het eiland Man. Hij werd er de snelste nieuwkomer. In de daaropvolgende jaren nam hij deel aan diverse races van het Ierse Road Racing kampioenschap, de Isle of Man, de Classic TT en de races op Scarborough (waar hij won in 2016). In 2016 nam hij voor het eerst deel aan de stratenrace in Macau, hij werd er 16de. Dit seizoen wisselde hij naar het Top Gun Racing team en de CBR1000 en CBR600 Honda machines. Hij was zeer opgetogen met het team. De deelname aan de Macau Grand Prix werd pas laat in het seizoen bevestigd.

Dan Hegarty zal altijd herinnerd blijven als één van de beste en snelste privérijders in de wegraces.

foto: danhegartyracing

 

Dan Hegarty in actie in Macau 2016