Home > Industrie > Getest > Geen pk-bom, wel meer dan prima wagen: de A5 Sportback 2.0 TDI met 150 pk

Geen pk-bom, wel meer dan prima wagen: de A5 Sportback 2.0 TDI met 150 pk

Het hoeft niet altijd een PK-feest te zijn om van een wagen te genieten. Zo reed Autosportwereld.be recent met de nieuwe Audi A5 Sportback 2.0 TDI met 150 pk onder de motorkap. “150 pk voor een A5, is dat voldoende?”, horen we u al zeggen. Wel ja, mits de juiste mindset is het genieten van A tot Z in de recent vernieuwde bolide van het Duitse merk.

Uiteraard zijn wij ook liefhebbers van M, AMG en RS, maar het hoeft niet altijd zo brutaal te zijn. In het huidige verkeer, met meer zones 70, 50 en nu ook 30 dan ons lief is, zijn comfort, zuinigheid en veiligheid ondertussen misschien wel belangrijker geworden dan spurten van 0 naar 100 km/u in vier seconden. Audi speelt daar op in door de prachtige ogende A5 Sportback een 150-pk sterke motor mee te geven. Die 150 pk zijn ruim voldoende om vlot door het verkeer te komen, wie echter sportieve ‘diesel’prestaties zoekt, opteert beter voor de 190 pk-sterke 2-liter TDI of uiteraard de machtige 3.0 TDI met 218 of 286 pk. Onze testwagen was bovendien voorzien van de sublieme S tronic.

De meest opvallende vaststelling na een week in de A5 Sportback, was het enorm lage verbruik. Na een week stond er amper 5 liter op de boordcomputer, ondanks het feit dat we niet bijzonder ‘eco’ gereden hadden. Voor wie veel kilometers doet, is een dergelijke diesel vandaag misschien toch nog steeds het overwegen waard.

Verder valt er niets op de auto af te dingen, want het interieur, het rijcomfort en de beleving zijn zoals we dat van Audi gewoon zijn, bij de beste van de klas.