Home > Electric > Sam Dejonghe testrijder in Formule e

Sam Dejonghe testrijder in Formule e

In het kader van een samenwerking tussen het Belgische Umicore en het Formule e-team Mahindra, zien we in het nieuwe seizoen van de Formule e, dat begin december van start gaat, krijgt ook Sam Dejongheeen rol. De Belgische rijder is de  nieuwe simulator en ontwikkelingspiloot van het team. Dejonghe zal nauw samenwerken met de ingenieurs van het team om nieuwe instellingen te testen in een racesimulator en in de testwagen.

Umicore en Mahindra Racing zullen samen een technologisch programma opstarten om de om de prestaties van de 12 Volt batterij te verbeteren. Deze batterij stuurt de meest kritische systemen van de Formula E wagens aan. De resultaten van het programma zullen voor het eerst te zien in de de wagen van het vijfde seizoen, waarbij de racepiloten geen verplichte wagenwissel meer moeten doen.

Mahindra Racing verwelkomt ook het Belgische innovatiebedrijf Voxdale als een officiële ontwerp- en technologieleverancier. De ingenieurs van Voxdale en Mahindra Racing zullen samenwerken om de expertise van Voxdale toe te passen. Het gaat hier om de eindige-elementenmethode (EEM), numerieke stromingsleer en simulatietechnieken om de prestaties van elektrische racewagens verder te verfijnen.