Home > #Hoofdnieuws > Burgemeester Van Quickenborne met hart voor rally

Burgemeester Van Quickenborne met hart voor rally

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Licht gewijzigd parcours voor editie 2017

Op zaterdagavond start het opnieuw op de site van Lavano in Moeskroen. De Lavaert groep, een bedrijf dat zich bezig houdt met recyclage van metalen, zorgt er nu al een aantal jaren voor een zeer spectaculaire showproef. En sedert vorig jaar keert de proef ook nog terug op de zaterdag voor nog een kleine passage.

Zondag wordt de rally verdeeld in drie stukken: 4 proeven in lus één, 4+1 proeven in lus twee en een afsluitende lus van 4 proeven. We krijgen ’t Hoge, Aalbeke, Tombroek, Bevergem, Moeskroen (enkel in lus 2) en een gloednieuwe regroup in Zwevegem. ’t Hoge blijft een snelle en uitdagende proef. Ook in Aalbeke is de proef ongewijzigd op uitzondering van het linksom toertje dat er vanaf post 5 wordt gemaakt. Bevergem blijft een absolute spektakelproef, en ongewijzigd behalve dan aan de finish waar enkele meters wordt uitgeweken. De Lavano site, en de iets uitgebreidere proef errond, zien we enkel terug op de zaterdagmiddag.

Ook een kleine wijziging in de servicezone. Door de openbare werken in de buurt van het station wordt die deels verlegd naar de Dolfijnkaai.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De liberale burgemeester was ook bij de persvoorstelling van de rally “6 uren van Kortrijk” op het appél. Hij hield er een begeesterd betoog voor de rally en verwees ook naar de samenwerking met de Waalse gemeentes en vooral met de voormalig burgemeester van Moeskroen.

Eerst en vooral ben ik ieder jaar opnieuw verrast door de interesse die er wordt gegenereerd rond de rallysport“, stak Van Quickenborne van wal. “Zowel bij teams, rijders als toeschouwers. Rally leeft dat is duidelijk. Zeker in West-Vlaanderen. Het is een traditie die wij moeten koesteren. Politiek is dit niet evident. Er zijn binnen het stadsbestuur evenveel voorstanders, als tegenstanders van de rally! En de veiligheid primeert hierin. alles hangt daar vanaf. Want ik zal eerlijk wezen: de dag dat er wat ernstig gebeurt is het ook definitief gedaan…

“Alles zal afhangen van de politieke wil”
(Vincent Van Quickenborne)

Verder moet ik veel mensen bedanken. Ik wordt dan wel als figuur naar voren geschoven maar ik moet zeggen dat mijn aandeel uiteindelijk gering is. Een grote dank moet gaan naar de autostallen, die er opnieuw in gelukt zijn om de crème de la crème van de Belgische rallysport naar Kortrijk te halen. Werp maar even een blik op de deelnemerslijst! Het stadsbestuur kan op zich zoiets niet bolwerken.
Een ander dankwoord moet gaan naar de burgemeesters van de verschillende steden en gemeenten. En mag ik erop duiden dat dit een tweetalige rally is. In memoriam wil ik wel de burgemeester van Moeskroen zaliger aanhalen, Alfred Gadenne, die op tragische wijze om het leven kwam onlangs. Enkele jaren geleden zaten Kortrijk en Moeskroen in conflict. Maar wij hielpen wat binnen de betwiste openbare werken en Moeskroen stapte mee in ons rallyverhaal. En dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht.

In 2018 zien we de rally zeker nog één keer georganiseerd. Als het van mij afhangt dan mag Autostal Groeninghe doorgaan, maar alles zal afhangen van de politieke wil, en met de verkiezingen wordt dat landschap binnenkort misschien hertekend. Maar zolang we kunnen zullen we altijd met veel plezier dit evenement blijven steunen!“, besloot Van Quickenborne.

(foto: vincentvanquickenborne.be/flickr)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/11/kortrijk-parcours.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50