Home > #Hoofdnieuws > Block en De Ridder leiden in Zuid-Afrika

Block en De Ridder leiden in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika (Kaapstad)  werd de eerste dag van de twaalfde en laatste WK-manche van 2017 afgewerkt.

Na twee heats is het de Amerikaan Ken Block die met zijn Hoonigan-Ford Focus de rangschikking aanvoert voor de Let Janis Baumanis (MJP Racing). De Zweed Johan Kristoffersson, reeds wereldkampioen sinds Letland, prijkt met zijn VW Polo voorlopig op de derde plaats. Petter Solberg en Mattias Ekström, die nog strijden om de titel van vice-kampioen, zijn respectievelijk negende en tiende.

Ook in RX2 werden twee reeksen verreden en daar leidt onze landgenoot Guillaume De Ridder na twee snelste tijden. De Fransman Cyril Raymond, reeds  kampioen in RX2, is voorlopig tweede. Hopelijk kan De Ridder het tempo volhouden op zondag om zo België de overwinning te schenken daar in Kaapstad.

Zondag worden er nog twee reeksen afgewerkt waarna de (halve) finales worden verreden, dan valt het doek definitief over het seizoen 2017.

(foto’s Johnny Loix)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium