Home > Circuit > European VW Fun Cup kent kalender 2018

European VW Fun Cup kent kalender 2018

Met een spannende en onvoorspelbare afsluiter tijdens The Final Race op Circuit Zolder vers in het geheugen, heeft Kronos Events de laatste hand gelegd aan de kalender versie 2018 van de European VW Fun Cup.

Zoals duidelijk werd tijdens een eerste voorstelling van de nieuwe kalender in Zolder, mikt de sympathieke competitie voor de Dolle Kevers op continuïteit, met opnieuw zeven afspraken op voornamelijk gekende circuits. De 25 Hours blijft eens te meer het uithangbord voor een van de meest toegankelijke autosportkampioenschappen ter wereld, waar sport en fun centraal staan. Daarentegen staat één boeiende nieuwkomer: voor het eerst in de geschiedenis van de European VW Fun Cup staat het TT Circuit van Assen, in het noorden van Nederland, op het programma, met een race over zes uur tijdens het weekend van 6 en 7 oktober 2018!

Sinds Kronos Events de organisatie van de European VW Fun Cup – met succes – voor zijn rekening neemt, is het de bedoeling om ieder jaar een nieuwe locatie aan te doen. Afgelopen seizoen was dat de zonnige uitstap naar de Adria International Raceway in Italië, volgend jaar wordt dat het TT Circuit van Assen, jaarlijks het decor voor een MotoGP-wedstrijd en een uitdagende piste die bijzonder geapprecieerd werd door de TCR Benelux-rijders. Kronos Events verstevigt zo de Nederlandse inbreng in de VW Fun Cup, aangezien de Benelux Open Races op Circuit Zandvoort niet over het hoofd wordt gezien. De jaarlijkse uitstap naar de Nederlandse kust, met een confrontatie over tweemaal drie uur, vindt plaats tijdens het weekend van 26 en 27 mei.

Spa-Francorchamps, nog altijd het mooiste circuit ter wereld in het hart van onze Belgische Ardennen, blijft de enige omloop die – met recht en reden – tweemaal op de kalender verschijnt. Op 31 maart en 1 april wordt het nieuwe seizoen van het ‘Europese’ en Franse kampioenschap gestart met een race over acht uur tijdens de traditionele openingsmeeting, terwijl de jaarlijkse hoogmis van de VW Fun Cup, de 25 Hours, naar goede gewoonte betwist wordt op 5, 6, 7 en 8 juli.

Na de eerste doortocht op de Ardennenomloop wordt er tweemaal vier uur geracet op het snelle en legendarische circuit van Dijon-Prenois, in het kader van de Trophée de Bourgogne op 28 en 29 april. De kalender wordt aangevuld met twee Belgische circuits: op 22 en 23 september is er het tweede hoogtepunt van het seizoen, de Kronos 10 Hours op het Circuit Jules Tacheny van Mettet, terwijl de afsluiter over acht uur net als enkele weken geleden plaatsgrijpt op Circuit Zolder, op 27 en 28 oktober 2018.

Een snelle rekensom leert ons dat de deelnemers aan de European VW Fun Cup 2018 maar liefst… 88 uur voor de wielen geschoven krijgen, waaronder 71 uur wedstrijd, waarbij ze kunnen strijden in een indrukwekkend en compact peloton met identieke wagens. De teams en rijders maken dus het verschil, al dan niet met een van de talloze passagiers aan hun zijde in de Tweezittercategorie. Kunt u nog wachten tot 31 maart?

Officieuze kalender 2018 European VW Fun Cup

31 maart-1 april                Spa-Francorchamps           8H
28-29 april                        Dijon-Prenois                    4H+4H
26-27 mei                        Circuit Zandvoort               3H+3H
5-6-7-8 juli                        Spa-Francorchamps           25H
22-23 september               Circuit Jules Tacheny Mettet 10H
6-7 oktober                      TT Circuit Assen                6H
27-28 oktober                   Circuit Zolder                    8H