Home > Moto > Industrie > Ducati met de Italiaanse symfonie

Ducati met de Italiaanse symfonie

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.9″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Enkele dagen geleden, op de vooravond van de grote EICMA beurs in Milaan, onthulde Claudio Domenicali, de CEO van Ducati, vier nieuwe motoren in het gamma van Ducati. Het ging om de Panigale V4, Ducati Scrambler 1100, Multistrada 1260 en 959 Panigale Corse

Onder het motto “een Italiaanse Symfonie” bracht de Ducati World Première 2018 de voorstelling van de vier motoren.
De Ducati Scrambler 1100 opende de avond in gezelschap van de Scrambler Mach2 en de nieuwe Street Classic.
Daarna volgde de 959 Panigale Corse, die door Superbike rijder en kersvers vicewereldkampioen Chaz Davies op het podium werd gereden.

Ook nieuw was de Multistrada 1260 met nieuwe 1262cc Testastretta DVT (Desmodromic Variable Timing) motor. De versies “S” (met semi-actieve ophanging), “S D|Air” (met doorgedreven veiligheidsvoorzieningen waaronder een jas met airbag!) en de sportieve Pikes Peak maken de dienst uit. Ook de Multistrada 1200 Enduro Pro (voorzien voor de Enduro races in 2018), de XDiavel en de Monster 821 werden aan de pers voorgesteld.

De ster van de avond was natuurlijk de nieuwe S versie van de Panigale V4. Testrijder Michele Pirro bracht de machine met de 4-cylinder afgeleid van de Desmosedici GP, op het podium. Ducati ambassadeur Casey Stoner tenslotte, mocht de limited-edition Panigale V4 Speciale (individueel genummerd) voorstellen.

(foto’s: ducati press)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”10677,10678,10679,10680,10681,10682″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP: ‘Ducati heeft Dovizioso meer nodig dan omgekeerd’