Home > VAS > Regularity > Regularity Zuid-Limburg naar succesvolle afsluiter

Regularity Zuid-Limburg naar succesvolle afsluiter

Vorig seizoen was het nagelbijten tot de laatste minuut om te weten wie de Regularity kampioen 2016 ging worden. De Regularity van Zuid-Limburg sloot toen, net als nu, het kampioenschap af. Dit seizoen lijkt het er serener aan toe te gaan.

De spanning vorig seizoen kwam er omdat toenmalig klassementsaanvoerders Luc Van den Bogerd en Benny Nuyts niet aanwezig waren in St-Truiden. Daardoor konden Patrick en Ari Meeus nog kampioen worden…als zij bij de eerste drie eindigden. Ze kwamen echter, na een herrekening, uit op een vierde plaats. Van den Bogerd en Nuyts kroonden zich kampioen. Eenzelfde scenario lijkt dit seizoen in de maak. Alleen zijn het nu Van den Bogerd en Nuyts die alvast de titel cadeau krijgen van de achtervolgers.

Deze keer zijn het Philip Copmans en Filip Beyers die met de Opel-club een voorgaande afspraak hebben, en dus niet aanwezig zullen zijn in St-Truiden. En daarmee lijkt het spel gespeeld. Copmans en Byers blijven immers steken op 158 punten en zelfs met een nulresultaat kan de titel niet meer ontsnappen aan het duo Van den Bogerd en Nuyts, want zij kunnen hun saldo van 179 punten nog aandikken. En wat dan met Jurgen De Bruyne en de jonge Tim De Bruyne? Wel, rekening gehouden met de schrapresultaten en op voorwaarde dat ze winnen, kunnen ze nog maximaal 176 punten scoren. Niet genoeg dus…

Maar is dit een reden om de Regularity in en om Gingelom geen blik waardig te achten? Verre van! Want de strijd zal gaan om de beschikbare ereplaatsen. Zo zal trotse vader Jurgen er alles aan willen doen om zijn 14-jarige zoon Tim in zijn allereerste volledige seizoen aan de titel van vice-kampioen te helpen. En Patrick en Ari Meeus kunnen nog voor het tweede opeenvolgende jaar dit vice-kampioenschap opeisen want zijn staan met 143 punten nog binnen bereik. En dan zijn er nog de broers Geert en Pascal Pierco met de amusante “Polizia” Alfa Romeo 33. Ook zij kunnen nog vice-kampioen worden, of op zijn minst nog een kampioenschapspodium scoren. Besluiten we met het damesduo Elien en Stephanie Dierckx, die opnieuw een schitterend seizoen reden en dit eventueel kunnen besluiten met een derde plaats in de rangschikking.

En voor het overige kunnen liefhebbers zich vergapen aan wagens die niet meer iedere dag in het straatbeeld te zien zijn. Deelnemers aan de regularity dienen immers een model van minstens 25 jaar oud mee te brengen! Dat levert altijd aardige plaatjes op voor de fotografen. Een Ford Capri bijvoorbeeld, of de vreemde Subaru Leone of Volvo 740 of Nissan Silvia. Bij de zegekandidaten mogen we zeker niet de Nederlandse combinatie Frank Moonen-Peter Hoens op de DAF55 vergeten, en ook Johan Gitsels, de vroegere co van Freddy Loix, dient zich opnieuw aan met de Porsche 911 SC.

De Regularity deelnemers delen het servicepark, de start/finish boog en uiteraard het parcours met de deelnemers aan de rally van Zuid-Limburg. De Regularity deelnemers starten voor de rally-deelnemers. In de industriezone van Gingelom (Ambachtstraat) gaan ze om 7u40 van start, na de overhandiging van het roadbook en controlekaart. Omstreeks 18u worden de eerste wagens opnieuw verwacht op het finishpodium.

 

(vas persbericht/foto: Vandenbogerd-Nuyts, archief wb)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”