Home > Circuit > BIKC kampioenen in Fun Cup en X30 karting

BIKC kampioenen in Fun Cup en X30 karting

De kampioenen in de Masterreeks van het Belgian Indoor Karting Championship 2017, Matts Breckpot, Kris Cools en Sebastiaan Vanschoonwinkel, hebben afgelopen weekend op het Circuit van Zolder deelgenomen aan de finale van de European VW Fun Cup. Op hetzelfde moment leverden Logan Sougné (vicekampioen Juniors) en Antoine Morlet (kampioen Rookies) strijd om de Olivo Cup, de afsluiter van de Belgian ASAF Karting Series 2017, in Mariembourg. In beide arena’s hebben onze vertegenwoordigers het strijdperk eervol verlaten.

In een stijlvol ontwerp met onze nationale driekleur en de partnerlogo’s van het Belgian Indoor Karting Championship, bleef de VW Fun Cup Evo3 met nummer 78 niet onopgemerkt in de Zolderse paddock. En terecht, want zó wilde het BIKC-team Matts Breckpot, Kris Cools en Sebastiaan Vanschoonwinkel belonen voor hun respectievelijke titels in de Master Lite, Master F40 en Master Heavy. Een prachtig cadeau, waarvan de drie piloten konden genieten tijdens deze acht uur wedstrijd van « The Final Race » van de European VW Fun Cup op de Limburgse omloop.
Daar waar Kris Cools al wat ervaring in de VW Fun Cup had, was het voor Matts Breckpot zijn eerste wedstrijd in dit door Kronos Events georganiseerde kampioenschap, en voor Sebastiaan Vanschoonwinkel zelfs het grote debuut in de autosport ! Het trio vertrok van een 20ste plaats op de startgrid, maar vocht zich al snel naar de top 15. Tot twee keer toe verstoorde een breuk van een aandrijfas het mooie parkoers van het nummer 78, ter beschikking gesteld door WRT, en ingezet door DRM Motorsport. Het team, ingeschreven als « BIKC by DRM-WRT & Kronos Events » haalt uiteindelijk de aankomst op een eervolle 27ste plaats. Maar de prestatie van Matts, Kris en Sebastiaan werd zeker gezien in de paddock van de European VW Fun Cup. « Zonder die problemen met de ‘cardans’, waren ze zeker bij de eerste 15 geëindigd, of zelfs beter… », geeft ook Matthieu de Robiano, team principal van DRM Motorsport toe. « Alle drie hebben ze beantwoord aan onze verwachtingen, en ze brachten de 78 naar de finish zonder het minste schrammetje. Kris deed het voortreffelijk, en Matts toonde zijn mogelijkheden al direct bij zijn debuut in deze VW Fun Cup. Sebastiaan moet nog wat afknabbelen van zijn rondetijden, maar ik ben zeker dat hij met nog wat oefening snel bij zijn teamgenoten komt. Ik hoop ze in alle geval allemaal snel terug te zien in de VW Fun Cup ! »

160 kilometer verderop genoten de laureaten in de categorieën Junior en Rookie van hun welverdiende beloning : een deelname aan de Olivo Cup in Mariembourg, de finalewedstrijd van de Belgian ASAF Karting Series 2017. Logan Sougné, die Juniorkampioen Rico Haarbosch verving, en Antoine Morlet werden voor de gelegenheid ingelijfd in het prestigieuze VDK-team, en gecoacht door Nicolas Bervoets van BOOM Concept. Een Luikenaar en een Brusselaar, respectievelijk in de categorieën X30 Senior en X30 Junior, in duel met de specialisten van het Belgische 2-taktkarten.
Logan en Antoine hebben de dingen verstandig aangepakt, zichzelf voortdurend verbeterend tot in de finale, ondanks de wisselende weersomstandigheden. In de felbevochten X30 Senior werd Logan uiteindelijk 27ste, met een 24ste plaats in de eerste race als beste resultaat. Ook Antoine reed zich in de kijker met een 13de plaats algemeen in X30 Junior. De Rookie reed zelfs naar een negende plaats in Race 1 !

« Hier bij VDK zijn we erg tevreden met de prestaties van Logan en Antoine », glundert Nicolas Bervoets. « Ze waren beiden erg aandachtig en luisterbereid voor hun eerste ervaring met een tweetakt. Je kon goed zien dat ze al competitie-ervaring hadden, en hoe eerder ze naar tweetakt overstappen, hoe beter. Ze mogen terecht fier zijn op wat ze lieten zien in deze Olivo Cup. »
Het Belgian Indoor Karting Championship feliciteert nogmaals haar 5 laureaten. See you in 2018 !

 

 

 

 

 

(persbericht)

You may also like
BIKC: exclusieve layout op Wavre Indoor Karting