Home > Circuit > Toyota start goed in FIA WEC China

Toyota start goed in FIA WEC China

In China zijn de eerste vrije trainingen van de voorlaatste manche van het FIA WEC al afgewerkt. Toyota en Porsche lijken elkaar wat meer in evenwicht te houden dan de voorbije races, waar Porsche steeds erg dominant was. Deze wedstrijd in Shanghai is mogelijk bepalend voor het kampioenschap, waar Porsche de debatten bij rijders en constructeurs leidt.

In de eerste vrije sessie was het Mike Conway, die zijn Toyota TS050 deelt met José-Maria Lopez en Kamui Kobayashi, die nipt sneller was dan de Porsche 919 Hybrid van het trio Jani-Lotterer-Tandy. In de tweede vrije sessie was Conway opnieuw de snelste van het lot, nu voor de zusterwagen van onder meer Kazuki Nakajima.

De Vaillante Rebellion van het trio Beche-Heinemeier Hansson-Piquet Jr was tweemaal primus in LMP2 en Ford en Ferrari waren achtereenvolgens het snelste in GTE.