Home > #Hoofdnieuws > VW Funcup zet krijtlijnen voor 2018

VW Funcup zet krijtlijnen voor 2018

Met The Final Race op Circuit Zolder wordt er een punt gezet achter het seizoen van de European VW Fun Cup. Nog voor de teerlingen worden geworpen in de finale 8 uursrace en de eindprijzen kunnen worden uitgereikt, wordt er bij Kronos Events al hard gewerkt aan het vervolg en dan hebben we het over 2018 en de kalender van de European VW Fun Cup in het bijzonder.

Vandaag kan Kronos Events op Circuit Zolder al de grote lijnen bekendmaken van het 22ste seizoen van deze discipline die in 1997 het licht zag.

Traditioneel wordt er einde maart, begin april afspraak gegeven op het Circuit van Spa-Francorchamps voor de start van de competitie en ook nu weer zullen de Belgische deelnemers er de piste delen met de collega’s van de Franse VW Fun Cup. Op het einde van de maand april gaat het richting het Circuit Dijon-Prenois in de Bourgogne. In de maand mei trekt de karavaan naar de Nederlandse Noordzee om er vlakbij het Zandvoortse strand te racen op Circuit Zandvoort.

Hoogtepunt is en blijft natuurlijk de 25 Hours VW Fun Cup op 5, 6, 7 en 8 juli. Na de viering van de 20ste editie, de deelname van zo’n 118 Dolle Kevers, de aanwezigheid van de familie Jacky Ickx en het debuut van Tom Boonen, mogen we ons nu al verwachten aan een spetterend weekend dat in het teken staat van VW en Fun!

Na een verdiende rustpauze volgen in september een race op Circuit Jules Tacheny de Mettet en een nog te bepalen verplaatsing: l’Anneau du Rhin in de Elzas en het Nederlandse TT Circuit Assen staan hiervoor op het verlanglijstje van Kronos Events.

Afsluiten doet de European VW Fun Cup opnieuw, eind oktober, op Circuit Zolder. Eén zaak staat vast: de European VW Fun Cup blijft een succesnummer en het voorgestelde programma wijst er alvast op dat Kronos Events in 2018 de ingeslagen weg wil verderzetten.

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni