Home > #Hoofdnieuws > Evans op weg naar zege, Neuville vecht voor zijn laatste kans

Evans op weg naar zege, Neuville vecht voor zijn laatste kans

Wales is een schitterend evenement op de kalender van het WK rally en ook dit seizoen is dat weer het geval. De bossen verkleuren, de wegen zijn verraderlijk en de sfeer is enorm goed. Tegen die achtergrond is de jonge Elfyn Evans bezig aan de wedstrijd van zijn leven, om mogelijk zijn eerste WK-rally ooit te winnen en dat op eigen bodem. Een droom, zeg maar… In zijn DMack Ford Fiesta WRC leidt hij met bijna een minuut bonus op Sébastien Ogier (Ford) en Thierry Neuville (Hyundai).

Thierry Neuville reed een ijzersterke zaterdag, enkel overschaduwd door plotse mist in KP15 net tijdens zijn run. Bovendien worstelt Nicolas Gilsoul met een hese stem, geen cadeau als corijder in een WRC. “Het is vervelend, zeker als ik sneller ga spreken, dan loopt het fout”, lachte de sympathieke co van Neuville tijdens de regroup in Cortis.

Jari-Matti Latvala en Andreas Mikkelsen maken de top 5 vol, Ott Tanak viel uit die top 5, ook vanwege de mist in KP15, waardoor Neuville voorlopig weer naar de tweede plek in het WK opschuift. Morgen staan er nog 5 KP’s op het menu.

Stand voor slotdag:

1    E. Evans    D. Barritt    Ford Fiesta WRC    2:32:39.2
2    S. Ogier    J. Ingrassia    Ford Fiesta WRC    +53.1
3    T. Neuville    N. Gilsoul    Hyundai i20 Coupe WRC    +53.6
4    J. M. Latvala    M. Anttila    Toyota Yaris WRC    +57.7
5    A. Mikkelsen    A. Jæger    Hyundai i20 Coupe WRC    +1:03.6
6    O. Tänak    M. Järveoja    Ford Fiesta WRC    +1:06.1
7    K. Meeke    P. Nagle    Citroën C3 WRC    +1:27.6
8    H. Paddon    S. Marshall    Hyundai i20 Coupe WRC    +2:04.0
9    E. Lappi    J. Fern    Toyota Yaris WRC    +2:41.0
10    D. Sordo    M. Martí    Hyundai i20 Coupe WRC    +3:35.8

© Foto: Benjamin Renard