Home > #Hoofdnieuws > Gridstraf voor McLaren, Alonso naar Daytona

Gridstraf voor McLaren, Alonso naar Daytona

Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne zullen de Mexicaanse Grand Prix vanaf de staart van het peloton moeten starten. Er zouden onderdelen van de motor zijn vervangen en dat kan leiden tot wel 35 plaatsen verlies op de startgrid. Mexican Grand Prix grid after landing more penalties. Vandoorne meldde in de Britse media dat McLaren deze zet al had gepland. Mexico is sowieso een moeilijk weekend voor McLaren en straffen kunnen beter hier worden geïncasseerd dan in Abu Dhabi, waar de kansen voor de rijders hoger zouden liggen.

Ondertussen gaat Alonso verder met zijn verkenning van andere autosportdisciplines. Hij zal meedingen in de Daytona 24 Hours in 2018. Op de wagen van United Autosports, een Ligier JS P217, zal hij worden vergezeld van de Amerikaan Phil Hanson, de regerende LMP3-kampioen in de Asian Le Mans Series, en McLaren Junior Lando Norris, de nieuwbakken Europese F3 kampioen. In aanloop naar de wedstrijd zijn er testritten van 5 tot 7 januari, het raceweekend zelf is op 26 – 27 januari.

(foto: mclaren)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?