Home > #Hoofdnieuws > Is Ogier zondag wereldkampioen?

Is Ogier zondag wereldkampioen?

Sébastien Ogier vertrekt naar Wales, waar de voorlaatste WK-manche van het seizoen vanavond start, met goede hoop op een vijfde wereldtitel. Al onze Belgische sympathie voor Thierry Neuville ten spijt, het lijkt meer dan waarschijnlijk dat de Fransman en Ford aan het feest zullen zijn dit weekend. Indien Ogier voor Ott Tänak en Thierry Neuville eindigt, is het zover, maar ook een tweede plaats en winst in de Power Stage kunnen volstaan.

Ogier telt na Spanje 37 punten meer dan zijn teamgenoot bij M Sport Ford, Ott Tänak, en 38 meer dan Thierry Neuville (Hyundai) terwijl er nog 60 punten te verdelen zijn. Sébastien Ogier won de afgelopen… vier edities van de WRC-manche in Wales en vertrekt dus als oerfavoriet. “We kunnen inderdaad hier én de titel bij de rijders én de teams pakken en dat is bijzonder. Maar we gaan niet aan die titels denken en gewoon ons best doen”, aldus de man uit Gap.

De Wales Rally GB start donderdag om 19u00 lokale tijd, met 1,5 kilometer tegen de chrono in het Visit Conwy Tir Prince park. Op vrijdag, zaterdag en zondag volgen nog eens 20 proeven, en zondagmiddag kennen we de winnaar en mogelijk de nieuwe titelhouders.

© Foto: WRC.com