Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het auto en motorsportseizoen loopt zo stilaan op zijn laatste benen, maar dat neemt niet weg dat we nog een mooi weekend voor de boeg hebben.

In Mexico kan Lewis Hamilton wereldkampioen F1 worden, maar er zijn nog wereldkampioenschappen die dit weekend aan het werk gaan. In Motegi (Japan) is het WTCC aan zijn op twee na laatste meeting toe, nog steeds zonder de geblesseerde Tiago Monteiro, en dus kan Thed Björk (Volvo) een goede zaak doen. In het WRC kan Sébastien Ogier (Ford) dit weekend dan weer voor de vijfde maal wereldkampioen rally worden. In Sepang is er dan weer de voorlaatste MotoGP van het seizoen, met Marc Marquez als titelfavoriet.

De GT Open de Eurocup Formula Renault sluiten dit weekend in Barcelona hun seizoen af, met onder meer Max Defourny die in de eenzitters nog een podiumplek ambieert. Last but not least zijn er de finales van de BGDC, BMW-series en de VW Fun Cup op Circuit Zolder.

Regionaal gaat het rittensportseizoen verder met de Garnalenrit in Lichtervelde.

 

Foto: © WRC 

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty