Home > Circuit > BGDC kent zaterdag zijn kampioenen

BGDC kent zaterdag zijn kampioenen

Nog een paar maal slapen en we zijn toe aan de finale van de Hundred Series by BGDC! Zaterdag 28 oktober zullen teams en rijders zich verzamelen voor de laatste circuitafspraak van het seizoen in ons land. Daarna is het tijd voor de winterpauze. Voor deze laatste race, van maar liefst 200 minuten, tekenen in Zolder meer dan 40 wagens present.

Eens te meer zullen de wagens van de Division 3 deze strijd om de algemene zege aangaan. We wachten nog op de bevestiging van de komst van een Vortex Silhouette, maar de beide MARC Cars die we al vaker zagen, zullen er zeker zijn: de Focus V8 VDS Racing Adventures van Raphaël van der Straten en Pierre Dupont enerzijds en de BMW M2 V8 Qvick VR van Tom Van Rompuy en Erik Qvick anderzijds. Uiteraard hopen we dat de beide bolides tot de laatste meter zonder problemen zullen kunnen strijden.

De titelstrijd in Division 2 is erg spannend en zal dat blijven tot de finishvlag. Na het forfait voor de Spa 200, is de Seat Leon Supercopa #35 van Greg Vannetelbosch, Olivier Kirten en Maxime Pasture nog steeds leider met 1440 punten, tegen 1405 eenheden voor de BMW Compact M3 #444 van Manfred Verbeke en Denis Smets. Het duel zal zeker enkele scherprechters kennen, met onder meer de Seat Leon Supercopa #15 van Patrice Lacroix (nog niet officieel), de #62 van Braun-Braekevelt, de BMW M3 #39 van De Kerpel-Van Asch… maar ook de Honda Civic #99 van de Britten Ricky Coomber en Thomas Gannon, die uit de 24H TCE Series komen!

Nog in Division 2, maar dan in de Klasse E zijn er Kenny Boeykens en Kobe Wastiels, met de BMW E90 #90, die het opnemen tegen Sigrid Maes, de teamgenote van Niels De Kerpel in de BMW 118d #101. Beide teams kunnen de titel nog pakken. We zien ook de VW Golf V Cup TDI #75 van Peter Van Delm en Kurt Heirman, terwijl Wim Bradt en Gunther Van den Hove samen met Eddy Roesbeke in hun BMW 120d #120 het seizoen goed willen eindigen.

Zo belanden we in de Division 1, waar de Nederlanders Mick en Yardy Hoogwerf (Renault Clio Cup #85) voor de verrassing kunnen zorgen door de meerdere te blijven van de Peugeot RCZ Cup uit de Klasse A16T. Daartoe horen de #288 van Eric Dewaelheyns en Damien Dussoul, die een achterstand  van 240 eenheden tellen. Het zal voor de Leeuw niet makkelijk worden. De laureaat van de laatste twee races in D1 en de Klasse A16T, was de Peugeot RCZ Cup #188 van Jérôme Heinen en Gaëtan Hayot, die het seizoen met een derde zege zal willen besluiten.

In de Klasse B (-2 liter), moeten de broeders Hoogwerf oppassen voor de Vauxhall Astra Coupé #777 van Philippe Ménage en Guy Katsers. De andere Clio Cup zullen ook hun deel van de buit willen, met de #10 de Asnong-Frère-Divoy, de #28 de Simon-Charlier-Aerts, de #37 van Debroux-Deger-Borner, de #59 van Car-Latragna-Coppieters die hun comeback maken, de #81 van Delencre en de #510 van Duthoit-Franken-Vernaillen. Vergeten we ook de Honda Civic #6 van Van Billoen-De Laet en de #47 van Franken-Libbrechts niet.

Enkele nieuwigheden vinden we in Klasse D, met de BMW 325i #69 van Hermans-Hermans-Terium-Suffeleers, die beter zullen trachten te doen dan de BMW E30 #41 van Gilson-Cesari en de BMW #70 van Lammens-Bozo, nog een nieuwkomer.

We zien ook twee Honda Civic in de Klasse A, de #48 van Thiroux-Gillion en de #118 van Pons-Ronveaux, maar ook twee BMW M235i Racing Cup en acht BMW 325i Clubsport Trophy, die laatste uiteraard uit de beide BMW Racing Cups.

Tijdens de finale zien we in Zolder ook een contingent gasten en zij zijn ingeschreven in de Division 4. Starten doen we met de mooie Ford Mustang 5.0 V8 van Olivier Hermans en Chris Van Woensel, waarvan we het volle potentieel nog moeten ontdekken. De Domec RXC #7 van de Fransman Yves Morel is er ook weer bij na de problemen tijdens de Spa 200, en Jurgen Vermeulen is er met een BMW 130d #100.

De Zolder 200 worden in één enkele dag afgewerkt, met 45 minuten kwalificaties tussern 11u10 en 11u55, en de race start om 14u10 met finish om 17u40.