Home > #Hoofdnieuws > Stoffel Vandoorne: ‘Een boeiende race’

Stoffel Vandoorne: ‘Een boeiende race’

Er waren opnieuw problemen met de betrouwbaarheid van de krachtbronnen bij McLaren en dat resulteerde in een teleurstellende race tijdens het Amerikaanse Grand Prix weekend. Op zondagochtend ontdekte het team een probleem met de MGU-H, een lettercombinatie die eigenlijk gewoon wil zeggen: de Honda motor voor zover dat het ‘hybride’ gedeelte van de motorgroep betreft. Omdat er geen tijd genoeg was om het onderdeel te vervangen werd er beslist de hele “power unit” te vervangen en dat betekende 25 gridplaatsen aan straf. Die kwamen bovenop een penalty van 5 plaatsen die al gold voor het vervangen van de ICE, dat is de gedeelte dat staat voor de alledaagse “verbrandingsmotor”… Voor Fernando Alonso was er in de race een verlies van vermogen, later geïdentificeerd als zijnde eveneens een MGU-H probleem. “Het is spijtig dat deze problemen ons beroofden van een goed resultaat op één van de circuits waar we dit seizoen goed voor de dag konden komen”, liet teambaas Eric Boullier via McLaren weten. “Het probleem bij Alonso betekent dat we binnen een week, in Mexico, opnieuw een moeilijke race tegemoet gaan.”

Stoffel Vandoorne beoordeelde zijn race als zijnde ‘goed’ en ‘boeiend’.
“Ook al was het dan niet voor punten, maar de race was voor mij boeiend. Ik zette een goede prestatie neer ondanks een lastige start vanop de laatste plaats. Ik kon op eigen kracht heel wat voorsteekbewegingen doen, vooral dan in de bochtige gedeeltes. Dat was onverwacht want we mankeerden snelheid in de rechte lijn. De strategie zat goed en ik had een paar goede duels op de baan, dus ben ik wel blij met het ritme. Ik denk dat we er hebben uitgehaald wat er was uit te halen. Jammer dat we zo dicht bij de punten strandden maar als we zover naar achteren moeten starten door gridstraffen, zullen we het altijd moeilijk hebben. Er is zelfs geen garantie dat we in Mexico geen gridstraffen zullen rapen, maar hopelijk kunnen we het beste maken van de geboden kansen.”

foto: Mclaren.com

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?