Home > VAS > Rittensport > VAS Classic herneemt in Noorderkempen

VAS Classic herneemt in Noorderkempen

VAS Classic. Ook deze discipline ontwaakt opnieuw uit een lange, lange zomerpauze. De laatste keer dat we de deelnemers in actie zagen was immer op 3 juni, tijdens de Molenclassic. En met een kampioenschap dat maar vier evenementen telt is elke wedstrijd van het hoogste belang.

Eén zege voor de koplopers Dirk Velghe en Geert Verdonckt. Zij haalden op de Opel Manta A de buit binnen tijdens de openingswedstrijd, de Antwerp Classic. En één zege voor vader en zoon Jos en Steven De Man, die met de originele Matra Murena de beste waren in de Molenclassic. De beide duo’s nemen deel in de klasse Oldtimer en zijn daar dus ook rechtstreekse concurrenten.

“Duidelijk”, zal u denken. Wel ja, ware er daar niet de stoorzenders Jan Eysermans en Wim Poulmans, de leiders in de klasse Youngtimer. Met de Subaru Impreza scoorden zijn enkele mooie ereplaatsen, tweemaal derde. Daardoor bezetten zij nu in de algemene tussenstand de tweede plaats met 90 punten, achter Velghe en Verdonckt, leiders met 91 punten… en met één puntje voorsprong op het De Man duo, met 89 punten. Het ligt vooraan dus op een kluitje, zoals men placht te zeggen.

En daarmee is nog niet alles gezegd. Want net achter het leidende drietal zien we nog het duo André Depoorter en Ronny Callens op de Ford Escort RS2000, met 86 punten. Patrick Holemans en Paul Van den Wyngaert voeren met de Mazda CX5 met een totaal van 71 punten de rest van het peloton aan, en tevens de eigen klasse Toertimers. Maar de winnaars van verleden jaar staan niet op de deelnemerslijst. Maar met nog maximaal 100 punten te verdienen, en met vooral nog een schrapresultaat dat kan worden ingebracht, is in principe alles nog mogelijk.

De organiserende club, het Classic Races en Rally Team, CRRT, voorziet een rit in drie delen van ongeveer 250 km over de wegen van de Noorderkempen. “Al wordt dat ook al moeilijker”, verklaarde secretaris Alex Van Dooren eerder in Kasterlee. “Tot voor kort was dit onontdekt gebied, maar sedert dit jaar wordt de streek er platgereden door deelnemers aan toeristische rondritten.” Met een deelnemerslijst van 70 deelnemers worden deze 6 Uren alvast een succes voor de organisatoren.

In alle geval kan men op zaterdag 21 oktober opnieuw terecht in Feestzaal ’T KATTEGAT, op de Bredabaan 280 in Wuustwezel. Daar gaan de eerste deelnemers van start om 9u00 en worden de vroegste deelnemers er terugverwacht omstreeks 18u30. Prijsuitreiking en een afsluitend avondmaal is er vanaf 21u00.

(vas)

 

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”