Home > #Hoofdnieuws > Wij spraken met Maxim Pampel, Junior kampioen in Belcar

Wij spraken met Maxim Pampel, Junior kampioen in Belcar

Naast de algemene kampioenen en de laureaten in de diverse Belcar-klassen, is ook Maxim Pampel in de Belcar-prijzen gevallen. De jonge Antwerpenaar won de Junior-ranking en mag daar trots op zijn. Dit jaar zagen we behoorlijk wat jong geweld in het uithoudingskampioenschap en dat is goed nieuws voor de toekomst.

Maxim, hoe ervaar je je seizoen?

“Het zou een leerseizoen zijn, want het is amper mijn tweede volledige seizoen en mijn eerste aan het stuur van een CN prototype. Ik moest vanaf de eerste meters mijn weg vinden in de bolide.. Ik had enkel ervaring in een toerwagen, dus wat was niet makkelijk. We hebben elke race uitgereden en dat was het voornaamste doel. In die optiek is mijn seizoen  meer dan geslaagd. Daarbij wil ik ook alle teamleden, de familie Bellarosa en natuurlijk mijn vader bedanken voor de raad en daad doorheen het voorbije autosportjaar.

Wat is je droom in de autosport?

“We blijven realistisch en gaan niet dromen van een professionele carrière, maar plannen zijn er zeker in samenwerking wet Wolf racing cars. Binnenkort komt daar meer informatie over. De familie Bellarosa steunde ons ook door heel het jaar met ontwikkelen van de nieuwe bolide en daar gaan we verder op bouwen.”  

Wat betekent racen in familieverband, met je broer, vader…

“Racen met een familie maakt het team hechter en meer bijzonder. We kunnen rekenen op elkaar en zouden door het vuur gaan voor elkaar. Het is geen arrive en drive… Het is samen de auto’s voorbereiden, samen alles opbouwen… Het is meer dan een race rijden. Samen thuis komen na een raceweekend betekent meer dan de race voor ons. Het is een gevoel dat alleen een familieteam kan hebben.”

Foto: met akkoord Maxim Pampel: © Tino Jacobs