Home > Circuit > Keselowski na veldslag op Talladega

Keselowski na veldslag op Talladega

Het werd een uitputtingsslag op de superovaal van Talladega voor de deelnemers aan de Nascar Playoffs. De supersnelle piste is altijd wel het decor van zeer spectaculaire races met veel incidenten. Zondag echter was een wedstrijd van een zelden geziene intensiteit.

Winnaar Brad Keselowski (Ford) moest voorbij drie rode vlaggen, teweeggebracht door drie massacrashes, en uiteindelijk reden slechts 14 wagens (minder dan de helft van het veld) op de finish af.
In de laatste ronde kon Keselowski voorbij aan Ryan Newman (Chevrolet) en pakte met deze zege ook zijn ticket naar de halve finales.

Voor Keselowski was het zijn 5de zege op Talladega, en de 24ste in zijn carriere. Martin Truex Jr blijft aan de leiding van de tussenstand. Volgende week, 22 oktober, wordt de volgende wedstrijd verreden op de ovaal van de Kansas Speedway.

(foto: nascar.com)

klik hier voor een fotogalerij van Talladega (nascar.com)

Tussenstand play-offs:
1.MARTIN TRUEX JR.3120 punten, 2. BRAD KESELOWSKI 3101, 3. KYLE LARSON 3096, 4. KEVIN HARVICK 3089, 5. DENNY HAMLIN 3088, 6. CHASE ELLIOTT 3087, 7. RYAN BLANEY 3076, 8. JIMMIE JOHNSON 3074, 9. KYLE BUSCH 3067, 10. MATT KENSETH 3066, 11. RICKY STENHOUSE JR.3052, 12. JAMIE MCMURRAY 3045.

You may also like
In een notendop: TCR Eseries, British GT en NASCAR
In een notendop: Supercars All Star, NASCAR & EuroNascar
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
NASCAR: Kyle Larson geschorst voor onbepaalde duur na racistische uitlatingen