Home > Circuit > Prema domineert afsluitende races in F3

Prema domineert afsluitende races in F3

Twee races moesten er nog worden afgewerkt op Hockenheim voor het Europese F3 kampioenschap. Op zaterdagnamiddag noteerden we een triple-overwinning voor Prema Powerteam. Poleman Callum Ilott haalde het voor Maximilaan G√ľnther en de Chinees Guan Yu Zhou. Lando Norris was al kampioen van sinds zaterdagochtend. Hij werd 11de.¬†Prema behaalde dan ook de titel voor de teams.

De afsluitende race van het seizoen 2017 was voor de Duitser Maximilian Gunther (Prema), die van pole naar de zege reed. Hij ging voor aan Joel Eriksson (Motopark) en opnieuw Guan Yu Zhou (Prema). Joel Eriksson werd de vice-kampioen voor de Europese F3.
Lando Norris (Carlin) werd vierde. Vermelden we nog dat benevens Europees kampioen, Norris ook nog “rookie kampioen” werd. Voor de Brit was het jaar van zijn titel inderdaad zijn debuut in de serie.

You may also like
In een notendop: DTM – EK F3 – ADAC GT
F3: Esten feesten in Misano
Mick Schumacher met derde F3 zege
EK F3 Misano: Ticktum en Aron