Home > #Hoofdnieuws > SRT staat voor druk jaareinde

SRT staat voor druk jaareinde

Hoewel SRT dit weekend zijn laatste weekend in het Belcar Endurance Championship afwerkt, is het team nog niet aan het einde van zijn autosportjaar. Na de finale van het Belgische uithoudingskampioenschap, dit weekend op Circuit Zolder, trekt het team uit Merchtem richting de VS en Dubai voor een afscheidstournee met de legendarische Corvette C6.R.

Eerst de brandende actualiteit: het team van Carrosserie Vannerum by SRT heeft dit weekend op Circuit Zolder een dubbele opdracht. Marc Vannerum, Johan Vannerum en Jean-Luc Behets verdedigen in hun BMW M235i Racing Cup een sterke positie in de algemene klassering van de Belcar Endurance, met mogelijk zelfs een top 5 tussen de snellere prototypes en Porsche 911. Maar ook de titel in Belcar 3 staat op het spel, in een rechtstreeks duel met de PG Motorsport Porsche Cayman. SRT zet overigens naast de BMW ook een Porsche Cayman in, voor onder meer huispiloot Nicolas Van Dierendonck. Objectief van de inzet: het seizoen 2018 nu al voorbereiden.

Corvette

Op 10-11-12 november zien we het team van vader en zoon Patrick en Niels Selleslagh dan weer in de VS aan het werk. Op het programma staat de 24 Hours COTA USA 2017, een wedstrijd van de internationale promotor Creventic. De race staat open voor toerwagens en GT’s en het doel van het team met de schitterende Corvette C6.R is in de VS, daar waar de legende van de Corvette gegroeid is, mee voor de zege te strijden. In de wagen zien we onder meer Duncan Huisman, Luc Braams, Wolf Nathan en Rick Abresch aan het werk.

Creventic is uiteraard ook de organisatie achter de 24 Uur van Dubai en daar wil SRT niet minder dan twee identieke Amerikaanse GT’s inzetten. Op 11-12-13 januari is de uithoudingsrace in het Midden-Oosten eens te meer de opener van het internationale raceseizoen en SRT zwaait daar de Corvette C6.R uit, om aan een nieuw internationaal hoofdstuk te beginnen.

Patrick Selleslagh: “Naast de Corvette voor onze Nederlandse vrienden, zullen we ook onze eigen Corvette inzetten, voor de allerlaatste maal. Het is voor mij het afsluiten van een zeer lang hoofdstuk, dat in 2003 begon, 15 jaar geleden over enkele maanden. Ik zoek nog enkele goede rijders voor de wagen en we willen de Corvette op een waardige manier uitzwaaien. Wat volgt, daar berichten we later over.”

(persbericht)