Home > Circuit > BGDC sluit seizoen in Zolder af

BGDC sluit seizoen in Zolder af

Het seizoen 2017 nadert zijn einde. Nu de herfst in het land is, zijn de diverse competities aan hun laatste rechte lijn toe. Net na de Spa 200, zet de Hundred Series by BGDC koers richting Circuit Zolder, in Limburg, voor de finale of de Zolder 200, die zaterdag 28 oktober zal verreden worden. We mogen ons verwachten aan goed 40 wagens of zelfs meer en dat in een meeting waar geluid maag gemaakt worden.

“In Zolder zijn er meetings met en zonder geluid, dat weten we”, legt Patrick Van Billoen in naam van de BGDC uit. “Voor onze finale 2017, kunnen we gebruik maken van een racedag zonder decibelbeperking. Dat betekent dat alle auto’s welkom zijn. In de traditie van de Race Promotion Night die de afsluiter van het seizoen is geweest, zal onze finale de laatste kans zijn voor de teams om zich uit te leven.”

En dat er teams aan de start zullen staan op 28 oktober ’17 is zeker. Zo zijn er de vaste deelnemers aan de Hundred Series by BGDC, de M235i Racing en de 325i Clubsport Trophy van de BMW Racing Cups, die ook hun finale rijden. En er zijn gasten, die voor de winter nog een maal naar buiten willen komen. “De eerste vooruitzichten zijn goed, met de aanwezigheid van onder meer een Engelse Honda Civic Type R van Ricky Coomber, die recent de 12H TCE van Spa-Francorchamps reed”, gaat Patrick Van Billoen verder. “Het is het bewijs dat onze finale leeft bij de mensen.”

En wat met de teams uit de regio van Zolder? De Zolder 200 zijn de laatste gelegenheid voor de winter om te racen…!  De hele Zolder 200 vindt op één dag plaats! Met 45 minuten kwalificaties tussen 11u10 en 11u55, en een race die start om 14u10 tot 17u40. What else? Info en inschrijvingen: www.bgdc.be.

(persbericht)