Home > #Hoofdnieuws > Stand van zaken in Belcar voor de finale

Stand van zaken in Belcar voor de finale

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/10/belcar2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Dit weekend kennen we de kampioenen in het Belcar Endurance Championship, het nationale uithoudingskampioenschap van ons land. Voor de algemene titel komen mathematisch nog negen (!) teams in aanmerking, al lijkt de titelstrijd te gaan tussen de huidige top 3 van het kampioenschap.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Mc Donald’s Racing voert de debatten aan en telt 138 punten, 9 meer dan DVB RACING en 9,5 meer dan MExT Racing. Met nog 36 punten te verdelen (25 in de klasse, 10 algemeen en 1 voor de pole), mogen we rustig van een open strijd spreken. Vervisch-Houthooft-Bouillon leiden en indien zij tweede worden, zowel algemeen als in de klasse, is de titel voor hen een feit, tenzij DVB RACING alles wint en ook nog eens de pole zou pakken. Het team van Thiers-Thiers-Van Hooydonk kan mits een topweekend, pole en algemene winst dus als kampioen uit Limburg vertrekken, nadat ze eerder al de 24 Uur van Zolder wonnen.

Een open strijd zouden we pas echt krijgen indien beide Norma problemen zouden kennen. Want achter de open prototypes, volgen MExT, PG Motorsport, Comparex Racing en QSR op een zakdoek, terwijl ook Belgium Racing nog kans op de titel maakt.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

In de diverse klassen is het laatste woord ook nog niet gezegd. In Belcar 1, waar we de Porsche 991 vinden, is het trio Stevens Xavier/Wauters Kris/Wauters Koen goed op weg naar de titel, want een ereplaats volstaat voor hen. In Belcar 3 gaat de strijd tussen PG Motorsport en Carrosserie Vannerum, terwijl Comparex Racing by EMG en QSR Racingschool de grote favorieten zijn in respectievelijk Belcar 4 en Belcar 5.

Maxim Pampel lijkt dan weer op weg om de beste Junior te worden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]