Home > Circuit > Donkere wolken boven WEC, Porsche snelst in Japanse regen

Donkere wolken boven WEC, Porsche snelst in Japanse regen

Het FIA World Endurance Championship (WEC) snakt naar zijn einde, zeker wat betreft de stervende dinosaurussen die de hybride LMP1 toch zijn geworden. In de Japanse bergen rond Fuji is de zon ondertussen zeer symbolisch ook verdwenen en in koude en regenachtige omstandigheden zetten de beide Porsche 919 de beste tijden neer in de beide vrije trainingen.

Neel Jani, André Lotterer en Nick Tandy waren de snelste in twee sessies, al werd de tweede vrije training wel met een rode vlag, vanwege de hevige regen, onderbroken. Toyota lijkt dus zelfs op eigen bodem niet in staat te zijn een vuist te maken. Of Toyota binnenkort dan ook niet zijn afscheid van het WEC zal aankondigen, is nog maar de vraag. Porsche was ook het sterkst in GTE Pro.