Home > Circuit > Thierry Van Dalen trekt de helm weer aan

Thierry Van Dalen trekt de helm weer aan

Het is tijd om de spijtige bladzijde van de voorbije 24 Uur van Zolder om te draaien voor het Kronos Porsche Centre team. De vroegtijdige opgave van de Porsche 991 GT3 Cup in de Limburgse uithoudingsrace hypothekeerde de titelkansen, maar het team staat er weer voor de finale van Belcar Endurance. Er werd een geheel nieuw chassis geleverd in de maand september en de technische crew van de concessie heeft weer eens schitterende werk geleverd om de wagen uit Stuttgart klaar te stomen voor de Belcar-finale van 2017.

Het team van de Porsche n°991 zal ook gewijzigd zijn, want Didier Van Dalen en Damien Coens krijgen niemand minder dan Thierry Van Dalen, de papa van Didier, naast zich.

“Het wordt mijn eerste Belcar wedstrijd in bijna 20 jaar”, lacht Thierry. ”Frédéric Bouvy, die normaal naast Damien en Didier zit, rijdt de Rallye de Jalhay met zijn 911 Safari datzelfde weekend. Hij stelde voor dat ik hem zou vervangen, maar opgepast ik heb sinds 1998 nog maar zelden een GT-race gereden. Ik rij dus zonder veel pretentie. Ik ben wel erg blij om eens met deze Porsche te rijden, die sinds het begin van het seizoen in onze showroom staat.”

Nadat ze enkele malen samen in een VW Fun Cup reden, zit Didier Van Dalen dus nu samen met zijn papa in de magische bolide met de flat-6 3.8 liter. ”Samen met je vader rijden is uniek voor een rijder”, aldus Didier. ”Het zal overigens de eerste maal zijn dat we een Porsche delen in competitie. Hij heeft me zien rijden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Belcar Endurance van aan de muur, maar nu is het dus tijd om het stuur te delen. Wat vreemd zal zijn, is dat ik zijn mentor zal zijn, terwijl hij meer dan 20 jaar carrière achter zich heeft.”

Thierry Van Dalen als teamgenoot hebben, is ook een première voor Damien Coens. De Brusselaar blikt ook vooruit naar de finale. ”Thierry en ik hebben in de vorige eeuw meer dan eens tegen elkaar gestreden”, lacht Damien. ”Maar we hebben het nooit in dezelfde wagen gedaan. Ik kijk dus erg naar het weekend uit, waar we niets meer te winnen of te verliezen hebben. We gaan dus om zoveel mogelijk plezier te beleven. Als alles goed gaat, dan kunnen we weer op het podium staan in de categorie Belcar 1.”

De finale van de Belcar Endurance heeft plaats op 14 en 15 oktober op het circuit van Zolder, in het kader van de American Festival Nascar Finals. Er zal zeker heel wat Amerikaanse sfeer zijn, met pom-pom girls, animaties en shows zoals we dat in de VS zien! Niet te missen dus!