Home > Circuit > Dries Vanthoor jongste winnaar ooit in VLN

Dries Vanthoor jongste winnaar ooit in VLN

Dries Vanthoor heeft dit weekend ook zijn visitekaartje in de VLN afgegeven. De jonge Limburger won, in een Audi R8 van Land Motorsport de 8 ste manche van de Duitse VLN op de legendarische Nürburgring en was meteen de jongste winnaar ooit in VLN. Samen met ex-F1- rijder Markus Winkelhock reed Vanthoor naar een schitterende zege op de omloop in de Eifel.

Dries Vanthoor won eerder in de 24 Uur van Le Mans de GTE Am klasse bij zijn debuut in de wereldberoemde race, deed hetzelfde in de 24 Uur van Zolder en ook bij zijn GT3-debuut in de VLN, sloot hij de race winnend af. Ondertussen kon hij ook in de Blancpain GT Sprint Cup wedstrijden winnen en de titel verloor hij alleen na een beslissing van de wedstrijdleiding
tijdens de finale op de Nürburgring enkele weken geleden. Het mag dan ook gezegd worden dat Dries Vanthoor zonder meer één van dé revelaties is in de GT-racerij van dit seizoen. “Ik ben erg trots op de zege in de VLN, zeker omdat ik de jongste ooit ben”, aldus Dries Vanthoor. “Ik ben erg blij met de steun van Audi Sport en Land Motorsport, die dit mee hebben mogelijk gemaakt. Uiteraard is dit weer een stap in mijn carrière en ik wil hier op verder op gaan. Volgend weekend race ik opnieuw in China, waar ik ook al won dit seizoen…”

(pers)