Home > #Hoofdnieuws > De schande van Hockenheim

De schande van Hockenheim

In een sport waarin heel veel om geld draait, laat ons eerlijk zijn, is het onbegrijpelijk dat een beslissing van de wedstrijdleiding, een beslissing die een jonge rijder van een titel berooft, niet kan herroepen worden.Echter het overkwam onze jonge landgenoot Gilles Magnus dit weekend in Hockenheim.

De autosport verliest zo enorm veel van zijn geloofwaardigheid en het zal voor jonge rijders nog moeilijker worden om de budgetten te vinden, nodig om hogerop te raken. Amateurisme zoals dit weekend tijdens de finale van de NEC Formula Renault, is ontoelaatbaar. Aan de FIA en nationale federaties om hier lessen uit te trekken.

Gilles Magnus: “Ik lag op kop van de rijders die het volledige NEC kampioenschap betwisten en dus voor mijn concurrenten in de titelstrijd. Het liep goed tot ik op enkele minuten van het einde van de wedstrijd een drive through kreeg omwille van het overschrijden van de limieten van de piste. Dat was echter geheel onterecht, maar ik kon niet anders dan de straf uitzitten omdat ik anders zou uitgesloten worden met zwarte vlag. Ik ben dus door de pitlane gereden en sloot achteraan weer aan, achter mijn rivaal Michael Benyahia en dat betekende enorm puntenverlies. De wedstrijddirecteur heeft naar onze versie van het verhaal geluisterd en de videobeelden bekeken en gaf toe dat ik nooit de limieten van de piste met mijn vier wielen heb overschreden. Ik heb altijd de regels gerespecteerd. Ze hebben dan hun excuses aangeboden en het is een Duitse wedstrijdcommissaris die de zaken verkeerd heeft ingeschat. Er kon echter niet op de beslissing worden teruggekomen. Er is in de regels van de FIA geen oplossing voor dit soort mistoestanden voorzien. Ik walg er echt van. Ik verlies mijn titel door een toegegeven fout van een wedstrijdcommissaris. Dat is gewoon puur onrecht. Door dit incident en de bestraffing, verloor ik 7 punten en ik word vicekampioen op 2 punten van de kampioen… Ik zal tevreden moeten zijn met de titel van vicekampioen in de Formula Renault NEC. Ik had op meer gehoopt, maar dit is ook niet niets. Het is ook belangrijk dat voor veel mensen in de paddock, die van de situatie op de hoogte zijn, ik de morele winnaar van het kampioenschap ben. Ik wil deze bladzijde nu zo snel mogelijk omdraaien en naar de toekomst kijken. Het doel is om de middelen te vinden om in de Eurocup Formula Renault 2018 uit te komen.”