Home > #Hoofdnieuws > WRC Catalonië bijzonder spannend

WRC Catalonië bijzonder spannend

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul hebben de eerste dag van de Rally van Catalonië op een zevende plaats afgesloten, maar gezien de bijzonder kleine verschillen in de top van de rangschikking, blijft de WK-wedstrijd helemaal open. Neuville begon relatief goed aan de wedstrijd, maar maakte in de lange, derde proef een foute bandenkeuze en vooral daar wat tijd, die hij tijdens de proeven in de namiddag weer bijna helemaal terugwon. Met nu twee dagen op asfalt in plaats van onverhard, zijn de zegekansen van de Belg volledig intact.

Neuville: “We weten wat we dit weekend moeten doen en onze focus staat er ook op. Het was geen makkelijke start omdat we deze ochtend met te zachte banden vetrokken zijn. Het was warmer dan verwacht en we verloren vooral tijd in de derde proef. Dat was jammer, want d eauto voelt zeer goed aan en deze namiddag ging het beter, al was het nog niet 100%. We staan niet waar we willen, maar gezien de echt kleine verschillen, is alles nog open.”

Andreas Mikkelsen leidt de wedstrijd, met 1,4 seconde op Sébastien Ogier en 12,8 op Neuville, die zevende is. Morgen zaterdag staan er zes proeven en één showproef op het menu.

Klassement:

1    A. Mikkelsen    A. Jaeger    Hyundai i20 Coupe WRC    1:11:56.3
2    S. Ogier    J. Ingrassia    Ford Fiesta WRC    +1.4
3    K. Meeke    P. Nagle    Citroën C3 WRC    +3.0
4    O. Tänak    M. Järveoja    Ford Fiesta WRC    +6.3
5    M. Østberg    T. Eriksen    Ford Fiesta WRC    +7.1
6    D. Sordo    M. Martí    Hyundai i20 Coupe WRC    +10.8
7    T. Neuville    N. Gilsoul    Hyundai i20 Coupe WRC    +12.8
8    J. Hänninen    K. Lindström    Toyota Yaris WRC    +33.6
9    S. Lefebvre    G. Moreau    Citroën C3 WRC    +1:02.2
10    E. Lappi    J. Ferm    Toyota Yaris WRC    +1:05.5