Home > #Hoofdnieuws > Daar is Kalle Rovanperä !

Daar is Kalle Rovanperä !

De karavaan van het ERC strijkt dit weekend neer in Letland, met de Rally Liepāja. In het ERC Europese kampioenschap rally is de titelstrijd herleid tot een duel tussen de regerend kampioen, Pool Kajetan Kajetanowicz, en zijn Portugese uitdager Bruno Magelhaes. De Portugees moet nog wel erg in zijn kansen geloven want hij stelde er zijn huwelijksreis voor uit !

Maar terwijl de beide tenoren elkaar, en ook de snelle Russen Gryazin en Lukyanuk in het oog hielden ging er ene Kalle Rovanperä met de besttijd vandoor op de Qualifying Stage….

De jonge snaak, die vorige zondag nog maar net 17 jaar oud werd, plaatste zijn Ford Fiesta R5 bovenaan de tabellen, met 1.2 seconden voorsprong op de Skoda van Nikolay Gryazin, en de Fiesta van die andere Rus, Alexey Lukyanuk. Kajetan Kajetanowicz werd vierde op de Lotos Ford Fiesta R5 en Bruno Magalhães, zette zijn Skoda pas op de 9de plaats. Albert von Thurn und Taxis, op de Skoda Fabia bijgestaan door onze landgenoot Bjorn Degandt, besloot op een 10de plaats.

Voor de aftrap, vanavond om 19u lokale tijd, kiezen de rijders uiteraard nog hun startposities “op de baan”.

 

foto: fiaerc

You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars