Home > WRC > Mikkelsen leidt, Neuville verslikt zich in bandenkeuze

Mikkelsen leidt, Neuville verslikt zich in bandenkeuze

In Spanje is de eerste lus van de vrijdagetappe van de WK-rally afgewerkt. Misschien enigszins verrassend is het de Noor Andreas Mikkelsen die in zijn Hyundai de leiding heeft, voor de private Ford Fiesta WRC van zijn landgenoot Mads Ostberg. Sébastien Ogier volgt op korte afstand als derde en Thierry Neuville kijkt na een foute bandenkeuze al tegen een achterstand van 15,8 seconden op de leider aan en dat op plaats 7.

Tijdens de eerste twee kortere proeven op onverhard ging Neuville goed mee, “maar ik maakte niet meteen de beste bandenkeuze voor de lange, laatste proef en mijn banden waren al na 10 kilometer weg. We hadden ook een paar keer wat geluk, maar deze namiddag gaan we er vol voor”, aldus onze landgenoot.

Deze namiddag volgt een identieke lus van drie proeven op gravel, morgen gaan we het asfalt op.