Home > Circuit > In een notendop: nieuws uit de USA

In een notendop: nieuws uit de USA

Dit weekend wordt de gerenommeerde “Petit Le Mans” gehouden, de 10-uurswedstrijd onder regelgeving van de IMSA op het indrukwekkende circuit van Road Atlanta in Georgia.

 

Na 20 jaar in de IndyCars (met 30 overwinningen incl. 3 zeges in de Indy500) zegt de Braziliaan Helio Castroneves de eenzitters vaarwel. Hij zal dit week-end aan de start staan in de IMSA enduranceracerij op Petit Le Mans op een Oreca 07 van Penske Racing samen met Juan Pablo Montoya en Simon Pagenaud. Wel staat al vast de Castroneves opnieuw met Penske zal trachten een 4de zege te halen in de Indianapolis 500 in 2018

 

 

Nog in die Indianapolis 500 zouden we het debuut zien van ene Stefan Wilson bij Andretti Autosport. Hij is de jongste broer van Justin Wilson, die omkwam in 2015 aan het stuur van een bolide van Michael Andretti op Pocono. De Brit zal rijden het nummer 25, het nummer van zijn broer.

 

 

 

(foto’s: imsa.com en indycar.com)

You may also like
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven
Daytona 24: Iron Lynx maakt bemanningen bekend, Sarah Bovy aan de start
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge
In een notendop: ADAC GT Masters, IMSA en ALMS