Home > Rally > BRC > De perscarroussel: East Belgian Rally

De perscarroussel: East Belgian Rally

Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) – 2de plaats: zonder echte problemen
“De wagen stond iets te soepel afgeveerd, waardoor ik geen vertrouwen had op de eerste drie proeven. Maar, ik maakte me geen zorgen. Ik wou geen risico’s nemen. Dit is een perfect resultaat. Om te winnen had ik teveel risico’s moeten nemen en dat was niet nodig in deze wedstrijd. Het parcours lag er bijzonder delicaat bij. Op de laatste proef hing er plots veel mist. Ik ben achterstevoren over de finish geschoven, maar dat was ons enige spannende moment van de ganse wedstrijd.”

Veronique Hostens (Skoda Fabia R5) – 2de plaats: Belgisch kampioene bij de copiloten
“Dat is fantastisch natuurlijk, maar het belangrijkste is de titel bij de rijders. Ik heb er tijdens de wedstrijd niet teveel aan gedacht, maar natuurlijk ben ik bijzonder blij met deze Belgische titel. Ongelofelijk, want ik ben nog maar een paar jaar bezig. Ik kijk al uit naar de Condroz!”

Kevin Abbring (Peugeot 208T16 R5 – 9de plaats : BK kansen beknot
“Na een snelle rechtse vol modder, ging ik op het gas en plots brak de achtertrein uit. Zonder verwittiging. We zijn aan een redelijke snelheid op de weg rond gegaan en we schoven achterwaarts in een greppel. Het duurde een tijdje voor de fans ons bevrijd hadden.”

Achiel Boxoen (Skoda Fabia R5) – 8ste plaat: de “regenmeister”
“Donderdagavond hebben we de shakedown afgewerkt en daar hebben we een comfortabele set-up bepaald. Zaterdag hebben we ons tempo rustig opgebouwd. Het was mijn eerste kennismaking met dit parcours dat heel technisch en snel is. Vooral de vele blinde situaties maken het moeilijk. Bovendien was het onze eerste wedstrijd in de regen met de SKODA FABIA R5, want in Roeselare werden we verrast door een plotse regenvlaag. Hier gingen we echt van start in de regen. Gelukkig bleken de “full wet” regenbanden van Michelin, een nieuw type dat we voor de eerste keer konden gebruiken, bijzonder efficiënt. Ik had meteen vertrouwen in de wagen. Ik heb me ook effectief geamuseerd, heb wat meer gespeeld met de SKODA, met een paar spannende momentjes als resultaat. Maar, we staan weer aan de finish en ondertussen voel ik dat ik de SKODA steeds beter onder de knie heb. De 8ste plaats stemt me tevreden, zeker rekening houdend met het weer en het startveld. Dit was zeker een goede voorbereiding op de Condroz Rally!”

Kevin Demaerschalk (Citroën DS3 R5) – opgave : Opnieuw met pech
“Omdat we voor de rally geen testsessie afwerkten, moesten we de wedstrijd starten met een allesbehalve ideale afstelling en een differentieel dat zich veel te agressief gedroeg. Bij het remmen blokkeerden de achterwielen en bij iedere acceleratie brak de achterkant brutaal uit”
“Ondanks de vervanging van een sensor bleef het probleem van een stotterende motor aanhouden en werd het zelfs erger. Zo verloren we meer dan een minuut in de zesde KP. Het had geen nut om nog verder aan te dringen, we zouden de motor enkel nog meer hebben beschadigd”

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50