Home > #Hoofdnieuws > Guillaume De Ridder naar Zuid-Afrika

Guillaume De Ridder naar Zuid-Afrika

Onze landgenoot Guillaume De Ridder zal tijdens het weekend van 10 november de Belgische driekleur verdedigen in Kaapstad in de klasse RX2. De RX2-rijders werken daar net als hun WK-collega’s  hun laatste wedstrijd af. Het gaat dit jaar snel voor De Ridder. We herinneren ons nog de seizoensaanvang waar hij aangaf dit jaar vooral als een leerjaar te zien met als programma de SRX-cup van Ssangyong en daarbij de vijf wedstrijden op Europese bodem van de klasse RX2, een klasse die steeds meer naar voren wordt geschoven als de laatste stap naar het WK.

Maar dankzij zijn uitstekende prestaties kreeg De Ridder in eerste instantie voldoende steun om in augustus in Canada (Trois Rivières) te rijden en nu kondigde De Ridder via zijn Facebook-pagina aan ook te zullen starten in Kaapstad. De laatste drie RX2-wedstrijden eindigde de “rallycross-rookie”  telkens op de tweede plek en in Lohéac legde hij begin september kampioen Cyril Raymond nog het vuur aan de schenen. Dat belooft alvast voor Zuid-Afrika waar het parcours voor iedereen nieuw is.

Toen we in september aan De Ridder vroegen wat de plannen voor 2018 waren lagen nog alle opties open, waaronder een nieuw seizoen in RX2 om een gooi te doen naar de titel, of wie weet toch aantreden in een Supercar? Daaroop krijgen we allicht snel een antwoord in de aankomende wintermaanden.

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium