Home > Circuit > Mooie halve finale van de BMW Racing Cups op Spa

Mooie halve finale van de BMW Racing Cups op Spa

Zoals wel eerder dit seizoen, hebben de BMW Racing Cups deelgenomen aan de Hundred Series by BGDC en dat voor een confrontatie van 200 minuten op het circuit van Spa-Francorchamps, in het kader van het Racing Festival. En zoal de traditie het wil, hebben de M235i Racing Cup en de 325i Clubsport Trophy eens te meer voor het spektakel gezorgd…

Met een tiental wagens aan de start, maakten de BMW Racing Cups een kwart van het plateau van de Spa 200 uit, zondag op het mooiste circuit van de wereld. De M235i Racing Cup lieten opnieuw zien te duchten wapens te zijn in lange wedstrijden. We zagen dan ook alle teams in de top 8 van de wedstrijd eindigen.

Aan het stuur van de #69 van Sorg Rennsport, domineerden de Noor Oskar Sandberg, de Zuid-Afrikaan Matthew Swanepoel en de Duitser Torsten Kratz de debatten van deze race in de race. Zij wonnen dan ook verdiend, met als kers op de taart een derde plaats in de algemene uitslag van de wedstrijd. Voor het zilver werd hard gevochten, met in eerste instantie Recep en Hakan Sari, die in hun #26 lang de op één na snelste wagen waren, maar uiteindelijk zou de familie Buffet met de #32 de tweede plaats opeisen. Uiteindelijk gingen de 3de, 7de en 8ste plaats in de einduitslag dus naar de M235i Racing Cup of een nieuw bewijs van hoe deze wagens voor lange wedstrijden geschikt zijn.

In de Clubsport Trophy maakten enkele seconden het verschil na een race van 200 minuten. Het minste dat we kunnen zeggen, is dat de rijders van de diverse 325i het beste van zichzelf gegeven hebben, waarbij ze soms iets breder dan de piste gingen. De drie teams vooraan kregen daarvoor overigens een straf. De #78 van de Nederlanders Eric Sliphorst en Carlo Izelaar, samen met de jonge Belg Bernard Claes, reed lange tijd vooraan, maar moest oppassen voor een opzittende #46 van de Nederlander Jeromy Hessels en de Belgen Steven Dewulf en Gregory Eyckmans. Op de meet bedroeg het verschil tussen beide wagens amper 8 seconden! Schitterend…

De #584 van Giovanni Scamardi en Doriano Marcucci vervolledigde het podium in Spa, voor de #158 van Giovanni en Luigi Donniacuo, samen met Benoît Philips. Zij werden in de aanvangsfase afgeremd door problemen met de waterpomp. Nog enkele seconden later zagen we Guido en Tom Werckx, die in de #3 voor een wat andere strategie kozen. Het duo ging de #42 van de broers René-Pierre Froissard en Mauro Mercuri vooraf, alsmede de #325 van Thierry De Zan en Denis Dupont, die ook wat problemen kende in het eerste deel van de race.

“Zondag hebben we een race gezien zoals de BMW Racing Cups moeten zijn, met schitterende resultaten voor de M235i Racing Cup, en spanning tot op de meet in de Clubsport Trophy”, aldus Jan Horemans, promotor van de beide series.

 

De race in Spa was de halve finale en dat betekent dubbele punten in deze manche. Voor de finale in Zolder op het einde van de maand, ook met dubbele punten, is er nog een race buiten kampioenschap op de Nürburgring midden oktober.