Home > Circuit > Het weekend van… Xavier Maassen

Het weekend van… Xavier Maassen

Xavier Maassen is de nieuwe kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Na een bewogen finale voegt de Limburger een tweede titel in de snelste merkencup van de Benelux aan zijn palmares toe, een titel die werd behaald na een bijzonder spannend en hard bevochten weekend.

“De titel 2017 werd me niet in cadeauverpakking aangeboden, het hele seizoen lang hebben we hard gewerkt en voor iedere meter geknokt en deze eerste plaats in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is de titel van mij, maar evenzeer van DVB RACING, mijn partners en iedereen die bij dit project betrokken is. Bedankt ook aan de organisatoren van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor een sterke en mooie serie en aan Porsche voor deze prachtige racewagen.”

De beide kwalificaties waren een perfecte illustratie van hoe het finale en beslissende weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zou verlopen. In de beide sessies gaven de titelkandidaten elkaar geen duimbreed toe. Dylan Derdaele eindigde nipt voor Xavier Maassen in de eerste sessie en de hoofdrolspelers in het Porsche-stuk keerden de rollen om in de tweede kwalificatiesessie.

Xavier Maassen: “De eerste wedstrijd beëindigde ik als derde, net achter Dylan, wat de inzet voor de allerlaatste race messcherp stelde: wie voor de andere eindigde was kampioen, zo simpel was het. Of moet ik zeggen, sport op het hoogste niveau… Eigenlijk hadden we een heel seizoen gestreden om nu alles in één race van 30 minuten te moeten beslissen. Dat is toch waarom sport zo mooi is.”

En die tweede race die paste perfect als scenario van een thriller. Donkere wolken pakten zich boven de Catalaanse omloop samen, en de meer dan 30 Porsche 991 GT3 doken de eerste rechtse na de startlijn in. Xavier Maassen hield de bovenhand, al drong Derdaele erg hard aan…
“De druk was inderdaad behoorlijk. Hij kwam langs me, maar ging te diep en het gevolg was dat we bij het uitkomen van de bocht uiteindelijk in elkaar haakten en hij zelfs over mijn wagen heen vloog. Hoe dan ook, de opgave was voor hem onvermijdelijk en ik moest met een gehavende achtervleugel naar de pitlane toe. Maar ik wist ook dat zijn opgave inhield dat de titel binnen was. Ik dook de pitlane binnen en reed de race uit, op welke positie ik lag, was van weinig belang. We zouden finishen en de titel winnen. En zo’n titel, de tweede in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, is en blijft iets bijzonders, het is het werk van een heel team, van iedereen die hier in gelooft. Ik ben erg blij met deze nieuwe bekroning in wat de mooiste merkencompetitie ter wereld is en blijft!”
Op naar 2018!